Αγώνες Formula 1

F1: Με αποχώρηση από το σπορ απειλεί η Ferrari ελέω budget cap

Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto επανέλαβε την πάγια τακτική της ομάδας του να απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1, αυτή τη φορά με αφορμή την μείωση του budget cap εν μέσω κορονοϊού.

Το budget cap θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, και θα ανέρχεται στα 175 εκ. δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν αμιγώς αγωνιστικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, με την κρίση του κορονοϊού να έχει οδηγήσει τις ασθενέστερες ομάδες του grid σε μία έντονη οικονομική δυσμένεια, υπήρξε η πρόταση για μείωση αυτού του ποσού στα 145 εκ. ευρώ για το '21 και στα 130 εκ. ευρώ για το 2022 - χωρίς όμως να χαίρει αποδοχής από την πλειοψηφία.

Μιλώντας στον Guardian, ο Mattia Binotto απείλησε και πάλι με αποχώρηση της Ferrari σε περίπτωση που όντως μειωθεί το budget cap:

«Η πρόταση για τα 145 εκ. δολάρια είναι ήδη μία μεγάλη πρόκληση σε σχέση με αυτό που εκπονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

«Δεν μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλες θυσίες, ειδικά στον τομέα του έμψυχου δυναμικού. Αν μειωθεί κι άλλο, δεν θα θέλαμε να βρεθούμε στην θέση να κοιτάξουμε τι άλλες επιλογές έχουμε για να εξασκήσουμε το αγωνιστικό μας DNA».

Για να συνεχίσει:

«Στην F1 έχουμε όλων των ειδών τις ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

«Λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες, υπό διαφορετικές νομοθεσίες και με τους δικούς τους τρόπους εργασίας. Συνεπώς, δεν είναι απλό να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές μειώνοντας το κόστος με γραμμικό τρόπο.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η F1 και πραγματικά όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή διέρχονται μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας της Covid-19. Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσουμε βιαστικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να λάβουμε αποφάσεις χωρίς να αξιολογήσουμε με ακρίβεια όλες τις συνέπειες».

Σήμερα το πρωί, περίπου 12 ώρες μετά τις αρχικές δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα, ο Binotto έσπευσε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις πάνω σε αυτά που είπε:

«Για να ξεκαθαρίσω: αν το budget cap μειωθεί αρκετά, θα κοιτάξουμε να συμμετάσχουμε και σε άλλα πρωταθλήματα μαζί με τη Formula 1.»

Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ του TheRace.com, η Ferrar σκέφτεται σοβαρά την εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ή ακόμα και στα IndyCar, ώστε να προωηθήσει μέρους του προσωπικού της εκεί, σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις εξαιτίας των ορίων στους προϋπολογισμούς._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου