03 Νοε 2017

F1: Με αποχώρηση από την F1 απειλεί (ξανά) η Ferrari

Η Ferrari απειλεί με αποχώρηση από την F1 με αφορμή το σχέδιο των κινητήρων του 2021.

Ferrari F1

Μπορεί η Scuderia να μην… ξαφνιάζει με αυτήν την της κίνηση, όμως είναι η πρώτη φορά επί εποχής Sergio Marchionne που γίνεται κουβέντα για κάτι τέτοιο. Η διοίκηση Montezemolo το είχε πράξει ουκ ολίγες φορές, όταν κάτι άλλαζε και δεν προστατεύονταν τα συμφέροντα του Maranello.

Αυτή τη φορά, η διαφωνία της Ferrari που οδήγησε τον πρόεδρό της να μιλήσει για αποχώρηση (σαφώς μετά το 2020, αφού ως τότε έχει συμβόλαιο να παραμείνει στο άθλημα) είναι οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος του 2021. Κομβικό σημείο το γεγονός ότι ορισμένα μέρη θα είναι τυποποιημένα, δηλαδή κατασκευασμένα από εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς επίσης και μία σειρά περαιτέρω αλλαγών που, κατά τον ιταλο-καναδό, οδηγούν σε μία έλλειψη μοναδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις σε αυτό το ζήτημα, όπως το γεγονός ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα των ομάδων, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλό. Υπάρχουν όμως κι ορισμένα πράγματα με τα οποία δε συμφωνούμε. Ένα εξ αυτών είναι το γεγονός ότι η έλλειψη μοναδικότητας των κινητήριων μονάδων δεν θα αποτελεί ένα κίνητρο για την επακόλουθη μοναδικότητα των συμμετεχόντων. Δεν θεωρώ πως αυτή η ιδέα θα πάει μπροστά. Το γεγονός ότι τώρα διαφωνούμε με την στρατηγική ανάπτυξη αυτού του πράγματος, και το ότι βλέπουμε πως το 2021 το σπορ θα έχει άλλο αέρα, θα οδηγήσει τη Ferrariνα πάρει ορισμένες αποφάσεις».

Και προσέθεσε:

«Κατανοώ ότι η Liberty ίσως να σκέφτηκε όλα αυτά όταν παρουσίαζε τις προτάσεις της, αλλά πιστεύω πως πρέπει να γίνει απολύτως σαφές πως, αν δεν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα των οποίων θα ωφελήσουν τη Ferrari στη διατήρηση του brand της, στην αγορά και στην ενδυνάμωση της ξεχωριστής θέσης που αυτή κατέχει, η Ferrari δεν θα συμμετάσχει».

Τέλος, ο ίδιος μίλησε και για τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει μία τέτοια απόφαση για την εταιρεία:

«Θα ήταν απόλυτα επωφελές για τα έσοδα και τα έξοδα».

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι η F1 είναι κομμάτι του DNA μας από την μέρα που ιδρυθήκαμε. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να βρούμε την ταυτότητά μας και χωρίς αυτήν. Αλλά αν αλλάξουμε το σακί με την άμμο τόσο που πλέον να μην αναγνωρίζεται, δεν θέλω να συμμετέχω. Δεν θέλω να είμαι σε ένα παγκόσμιο NASCAR, απλώς δεν θέλω»._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Ferrari F1
  • Sergio Marchionne
Ετικέτες: