Αγώνες Formula 1

F1: Με σαφώς διαφοροποιημένο πρόγραμμα η φετινή σεζόν

Η Formula 1 εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως η αγωνιστική δράση θα επιστρέψει όταν η κατάσταση με τον κορονοϊό βελτιωθεί, τονίζοντας πως η σειρά των αγώνων δεν θα είναι η συνηθισμένη.

Ο κορονοϊός έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στη Formula 1, η οποία πλέον εξετάζει το πότε θα είναι ασφαλές για τη δημόσια υγεία να συνεχίσει με το φετινό πρωτάθλημα.

Είναι σαφές πως άπαντες θέλουν να γίνει έστω και μία μικρότερη εκδοχή της φετινής σεζόν, για οικονομικούς λόγους.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Formula 1, απευθυνόμενη κυρίως στους κατόχους εισιτηρίων, ξεκαθάρισε την πρόθεσή της να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η σειρά των αγώνων, καθώς και η θέση τους στο καλεντάρι δεν θα είναι η συνηθισμένη: 

«Στόχος μας είναι να αρχίσουμε τη σεζόν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν είναι βέβαιος για το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά όταν βελτιωθεί, θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στους αγώνες. Θέλουμε πάση θυσία να δώσουμε στο κοινό ένα πρωτάθλημα φέτος.

«Η Formula 1 συνεργάζεται με τους promoters των αγώνων για να δημιουργηθεί ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που θα έχει διαφορές στη σειρά των Grand Prix και στις ημερομηνίες διεξαγωγής τους σε σχέση με το αρχικό καλεντάρι. Αυτό το νέο πρόγραμμα θα δημοσιευτεί εν καιρώ.»

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί 7 Grand Prix και έχουν ακυρωθεί άλλα δύο, ενώ στη λίστα των αναβολών φαίνεται πως θα προστεθεί και το Γαλλικό και Βελγικό GP.

Πάντως, το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η χρονιά με κεκλεισμένων των θυρών αγώνες έχει πέσει στο τραπέζι, με την Αυστρία μόνο να δηλώνει πως είναι διατεθειμένη να φιλοξενήσει GP χωρίς θεατές._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου