Αγώνες Formula 1

F1: Μέχρι τον Ιούνιο το κλείσιμο των εργοστασίων

Η FIA αποφάσισε την επέκταση της αναγκαστικής διακοπής εργασιών των ομάδων της Formula 1 μέχρι και τον Ιούνιο.

Ο κορονοϊός οδήγησε από τον Μάρτιο την Ομοσπονδία στο να πάρει την απόφαση να κλείσει τα εργοστάσια των ομάδων της Formula 1, αρχικά για μία περίοδο 21 ημερών, προτού αυτό το διάστημα επεκταθεί στις 35 μέρες.

Τώρα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατακύρωσε ακόμα μία επέκταση του shutdown, που θα εκτείνεται κατά περιπτώσεις ακόμα και μέχρι τον Ιούνιο (ανάλογα με το πότε αποφάσισε η κάθε ομάδα να κλείσει τις εγκαταστάσεις της), με μία εξαίρεση για μόλις 10 εργαζομένους μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα, και μόνο μετά από σχετικά αδειοδότηση από τη FIA.

Η ανακοίνωση της FIA:

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε μια περαιτέρω παράταση της περιόδου της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας για τις ομάδες και τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Όλες οι ομάδες πρέπει τώρα να διατηρήσουν κλειστά τα εργοστάσιά τους για μία περίοδο από 35 σε 63 συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και/ή Ιουνίου. 50 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου παύσης λειτουργίας τους, κατόπιν αιτήσεως της εκάτοστε ομάδας, και με την επιφύλαξη της προηγούμενης γραπτής έγκρισης από τη FIA, κάθε ομάδα θα μπορεί να απασχολήσει το πολύ δέκα υπαλλήλους της για να εργαστεί εξ αποστάσεως σε μακροπρόθεσμα πλάνα.

Η περίοδος διακοπής λειτουργίας για τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος παρατάθηκε από 35 σε 49 συνεχόμενες ημέρες κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο ή/και Ιούνιο. 36 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου διακοπής λειτουργίας τους, κατόπιν αιτήματος κάποιου κατασκευαστή, και με την επιφύλαξη της προηγούμενης γραπτής έγκρισης από τη FIA, κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να απασχολήσει το πολύ δέκα υπαλλήλους της για να εργαστεί εξ αποστάσεως σε μακροπρόθεσμα πλάνα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου