Αγώνες Formula 1

F1: Μία πρώτη ματιά στο προσχέδιο του προγράμματος για το 2020

Οι ομάδες της F2 και της F3 πήραν στα χέρια τους ένα προσχέδιο του προγράμματος του 2020, δίνοντας στην ουσία την ευκαιρία για μία πρώτη ματιά και στο πρόγραμμα της Formula 1 και στο πώς θα διαμορφωθεί η σειρά των αγώνων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της Formula 1 αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους ιθύνοντες του σπορ, σε μία χρονιά που έχει ανατραπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία πρώτη εικόνα του πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί το νέο καλεντάρι δίνει με σημερινό του δημοσίευμα το Autosport.com, το οποίο αναφέρει πως πηγή του αποτελεί ένα προσχέδιο που έλαβαν στα χέρια τους οι ομάδες της F2 και της F3, αφού αυτές οι δύο κατηγορίες ακολουθούν το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος της Formula 1.

Σύμφωνα με αυτό, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στην Αυστρία, με έναν ακόμα αγώνα μία εβδομάδα μετά στην ίδια πίστα, προτού μεταβούν στο Silverstone για ένα διπλό GP μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δεν είναι βέβαιο αν θα επιστρέψει το Hockenheim στο πρόγραμμα ή αν θα γίνει κανονικά το GP στη Βαρκελώνη. Το θέμα μοιάζει καθαρά οικονομικής φύσης, ήτοι ποιος θα δώσει τελικά τα χρήματα για να έχει αγώνα.

Μέχρι και τη Ρωσία, το πρόγραμμα των μικρότερων κατηγοριών με εκείνο της F1 συμβαδίζει απόλυτα.

Αυτό που λείπει είναι το ασιατικό και αμερικανικό σκέλος της σεζόν, που αφορά μόνο τη Formula 1.

Για το φινάλε, όλες οι κατηγορίες θα ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι, για να κλείσει η σεζόν στις 13 Δεκεμβρίου.

Το προσχέδιο έχει ως εξής:

4-5 Ιουλίου Αυστρία
11-12 Ιουλίου Αυστρία
25-26 Ιουλίου Αγγλία
1-2 Αυγούστου Αγγλία
8-9 Αυγούστου Γερμανία ή Βαρκελώνη
22-23 Αυγούστου Ουγγαρία
29-30 Αυγούστου Βέλγιο
5-6 Σεπτεμβρίου Ιταλία
19-20 Σεπτεμβρίου Μπακού (μόνο F2)
26-27 Σεπτεμβρίου Ρωσία (μόνο F2)
5-6 Δεκεμβρίου Μπαχρέιν
12-13 Δεκεμβρίου Άμπου Ντάμπι

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου