Αγώνες Formula 1

F1: Να κλείσει πρώτα το θέμα του κινητήρα για το 2019, δηλώνει ο Horner

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, τόνισε με πρόσφατες δηλώσεις του πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την ομάδα του είναι να βρεθεί ο προμηθευτής κινητήρων για το 2019, και μετά θα κοιτάξουν το θέμα του Daniel Ricciardo.

Με το τέλος της φετινής χρονιάς, τόσο το συμβόλαιο με τη Renault, όσο κι εκείνο με τον Daniel Ricciardo λήγουν, και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα σε κανένα από τα δύο θέματα, αν και για το πρώτο, ήδη υπάρχουν συζητήσεις με τη Honda.

Βέβαια, αυτό που προέχει τώρα για την Red Bull είναι να βρει τον συνεργάτη της στον τομέα των μονάδων ισχύος για το 2019, με το ζήτημα Ricciardo να περνά -προσωρινά- σε δεύτερη μοίρα, όπως τόνισε ο Christian Horner:

«Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι νίκες του Daniel τον κάνουν ακόμα πιο ακριβό, ανέβασαν την αξία του, ή ενίσχυσαν την θέση της ομάδας σε ό,τι αφορά το μέλλον μαζί του. 

«Η πραγματικότητα είναι πως το να βρούμε λύση και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τον Daniel είναι κάτι που θα γίνει στους επόμενους μήνες. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να κλείσουμε συμφωνία για τους κινητήρες και μετά να δούμε το θέμα του οδηγού.»

Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η απόφαση για τον προμηθευτή θα κριθεί αρκετά από την απόδοση των Renault και Honda στον Καναδά, εκεί όπου αμφότερες θα φέρουν αναβαθμίσεις στα μοτέρ τους:

«Όλα εξαρτώνται από τα δεδομένα που θα έχουμε. Απέχουμε περίπου ένα μήνα μακριά από τη λήψη μίας απόφασης. Το χρονοδιάγραμμα πάντα όριζε τα τέλη Ιούνη ή τις αρχές Ιούλη.

«Περιμένουμε να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόδοση των δύο μοτέρ στο Μόντρεαλ.»_.Δ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜOΡΦΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ Π.Π. ΤΗΣ F1 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου