Αγώνες Formula 1

F1: Νέα γραφικά στις μεταδόσεις επεξεργάζεται η FOM [+videos]

Με τη βοήθεια του AI, η Formula 1 στοχεύει να εμπλουτίσει τα γραφικά στις μεταδόσεις των αγώνων από το 2019, παρουσιάζοντας τρεις νέες προτάσεις.

Η συνεργασία της F1 με την Amazon Web Services είχε ήδη ξεκινήσει από φέτος, όμως για το 2019, η FOM θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο του AWS προ ολίγων ημερών, ο Ross Brawn, υπεύθυνος αγωνιστικών δραστηριοτήτων για την F1, παρουσίασε τρία νέα γραφικά για τις μεταδόσεις των αγώνων, που στοχεύουν στην απλούστευση των διάφορων παραμέτρων που επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα, προς τέρψιν του κοινού, με τη βοήθεια του «machine learning».(Παρακάτω θα δείτε και αναλυτικά βίντεο).

Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι το «overtake probability», που θα υπολογίζει πόσο πιθανό είναι να προσπεράσει ένας οδηγός σε μία μάχη, είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά.

Έπειτα, το «pit stop advantage» θα δείχνει πού θα βγει στην πίστα ο οδηγός ο οποίος βρίσκεται στα pits, πάντα σε σχέση με τον πιο άμεσο αντίπαλό του.

Τέλος, το «car performance» θα παρουσιάζει τις θερμοκρασίες ελαστικών, λαδιού και κινητήρα, αλλά θα υπολογίζει και το κατά πόσο θα μπορέσει ο οδηγός να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, όπως, για παράδειγμα, την υπερθέρμανση των ελαστικών του._Δ.Μ.

Overtake probability:

Pit stop advantage:

Car performance

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου