Αγώνες Formula 1

F1: Νέες τεχνικές οδηγίες από τη FIA αναφορικά με τους κινητήρες

Δύο νέες τεχνικές ντιρεκτίβες εξέδωσε σήμερα η FIA, που «κλείνουν το μάτι» στον κινητήρα της Ferrari και πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Οι τεχνικές ντιρεκτίβες αποτελούν διευκρινίσεις ορισμένων κανονισμών (εφόσον έχει προηγηθεί ερώτηση από κάποια ομάδα), αλλά και μικρές αλλαγές για την καλύτερη αστυνόμευση των τεχνικών κανονισμών, αν παρατηρηθεί τυχόν παρατυπία.

Ο κινητήρας της Ferrari είχε γίνει η αιτία για τρεις ντιρεκτίβες το 2019, με το saga να συνεχίζεται μέχρι και φέτος, με την σύναψη «μυστικής» συμφωνίας ανάμεσα στην ομάδα και τη FIA.

Σήμερα, η Ομοσπονδία εξέδωσε δύο νέες ντιρεκτίβες που αφορούν τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και του λαδιού των μονάδων ισχύος, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The-Race.com, αποτελούν το πρώτο μέρος της άνωθι συμφωνίας. Άλλωστε, η Scuderia έχει ήδη συνεργαστεί με τη FIA σε αυτόν τον τομέα, όπως είχε γίνει γνωστό από την τότε ανακοίνωση:

«Η FIA και η Ferrari έχουν συμφωνήσει σε μία σειρά τεχνικών συμβιβασμών που θα βελτιώσουν τον έλεγχο όλων των μονάδων ισχύος της Formula 1 μέσα στα επόμενα χρόνια, και που θα βοηθήσουν και τη FIA σε άλλες ερευνητικές δραστηριότητες πάνω στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στα καύσιμα.»

Έτσι, η ντιρεκτίβα 0018/20 (αυτό σημαίνει ότι είναι η 18η ντιρεκτίβα για τη σεζόν του 2020) αναφέρει ότι οι τρεις κορυφαίες ομάδες (Mercedes, Red Bull, Ferrari) θα πρέπει να φέρουν έναν νέο σένσορα που θα μετρά τη διανομή της αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας από ERS. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα το προμηθευτούν κι οι υπόλοιπες ομάδες.

Η ντιρεκτίβα 0019/20 αφορά την διασφάλιση του ορίου της καύσης 0,3 λίτρων λαδιού ανά 100 χιλιόμετρα που εισήχθη φέτος. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα ακόμα και να ελέγξει η ίδια, με φυσικό τρόπο, πόσο λάδι μπαίνει στους κινητήρες.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την αρχή της σεζόν, στην Αυστρία._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου