20 Ιουλ 2018

F1: Νέο μονοετές συμβόλαιο για τον Valtteri Bottas με τη Mercedes

Μετά τον Lewis Hamilton, ήταν η σειρά του Valtteri Bottas να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Mercedes, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο, με την οψιόν ανανέωσης για ακόμα μία χρονιά.

Μπορεί μόλις χθες να ανακοινώθηκε πως ο Lewis Hamilton θα παραμείνει στη Mercedes για τα επόμενα δύο χρόνια, όμως η γερμανική ομάδα αποφάσισε πολύ γρήγορα να επιβεβαιώσει πως το οδηγικό της δίδυμο θα μείνει απαράλλαχτο για το 2019, ανανεώνοντας με μονοετές συμβόλαιο τον Valtteri Bottas. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα συμβόλαια του Φινλανδού με την ομάδα του Brackley, αυτό έχει και την οψιόν επέκτασης για ακόμα μία χρονιά, ως το τέλος του 2020.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος δήλωσε: «Θα μείνω στην ομάδα και το 2019 και μετά υπάρχει οψιόν και για το 2020. Είμαι πολύ χαρούμενος. Λατρεύω να δουλεύω με αυτήν την ομάδα, μου αρέσει το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει, η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα και όλοι πιέζουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. «Θα συνεχίσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, θα δίνω το 100% όπως πάντα, επομένως είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα παραμείνω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος.»

Από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, μίλησε σχετικά:«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Valtteri με τη Mercedes για τουλάχιστον ακόμα μία χρονιά και που μπορέσαμε να επισημοποιήσουμε ότι δεν θα αλλάξουμε οδηγικό δίδυμο για το 2019, λίγο πριν τον εντός έδρας αγώνα μας στο Hockenheim. «Όταν πήραμε την απόφαση να προτιμήσουμε τον Valtteri για το 2019, δεν είχε να κάνει μόνο με την ταχύτητα ή την εργατικότητά του, αλλά και με τον χαρακτήρα του. Η σχέση του με την ομάδα, με τον Lewis, είναι ανοιχτή και χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, χωρίς να υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια ανάμεσά μας.»

 

Ετικέτες: