Αγώνες Formula 1

F1: Νομικός «πονοκέφαλος» και κίνδυνος κατάσχεσης για τη Ferrari εξαιτίας της Mission Winnow

Η χορηγία της PMI (με άρμα τη Mission Winnow) στην SF1000 ενδέχεται να φέρει σε νομικά προβλήματα τη Ferrari.

Η Ferrari SF1000 παρουσιάστηκε την Τρίτη 12/2, φέροντας και πάλι (όπως και πέρυσι) το λογότυπο της Mission Winnow, εταιρείας του ομίλου της Philip Morris International. 

Το προφανές ερώτημα είναι πώς μπορεί η Scuderia να διαφημίζει προϊόντα καπνού όταν αυτά έχουν απαγορευτεί. Το κλου της υπόθεσης είναι πως η Mission Winnow δεν πραγματεύεται προϊόντα καπνού, αλλά αποτελεί το brand της PMI που θα την περάσει στο επόμενο βήμα, μακριά από τα καπνικά προϊόντα.

Η επιστροφή της PMI στα μονοθέσια της Ferrari είχε από πέρυσι ξενίσει ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία, με αποτέλεσμα η SF90 να αγωνίζεται χωρίς τα λογότυπα της MW σε ορισμένους αγώνες.

Τώρα, η Codacons, μία μη-κερδοσκοπική εταιρεία που προασπίζεται τα δικαιώματα των καταναλωτών, ετοιμάζεται να πάρει νομικά μέτρα εναντίον της Ferrari, αξιώνοντας ακόμα και την κατάσχεση της SF1000, από το υγειονομικό σώμα της Ιταλίας:

«Θα ξεκινήσουμε μία δικαστική μάχη με τη Ferrari,» δήλωσε ο πρόεδρος της Codacons, Carlo Rienzi, «και θα ζητήσουμε από το NAS (Nuclei Antisofisticazione e Sanita) να κατασχέσει το μονοθέσιο SF1000 που παρουσιάστηκε στη Ρέτζιο Εμίλια.»

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως πίσω από την εν λόγω προσπάθεια βρίσκεται και το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας:

«Η άποψη του Υπουργείου είναι πως 'το brand της Mission Winnow, όπως αυτό χρησιμοποιείται στη Formula 1, οδηγεί, μέσα από συνδέσμους στο ομώνυμο site, σε μία όχι άμεση προώθηση ενός σημαντικού κατασκευαστή τσιγάρων και προϊόντων καπνού.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου