Αγώνες Formula 1

F1: Ο Fernando Alonso στα κεντρικά της Renault σε Αγγλία και Γαλλία [photos, video]

Ο Fernando Alonso επισκέφθηκε προ ημερών το Enstone και το Viry-Chatillon, τις δύο εγκαταστάσεις της ομάδας της Renault, ενόψει της επιστροφής του σε αυτήν το 2021.

Ο Fernando Alonso επιστρέφει στο «σπίτι» του το 2021, γυρνώντας στη Renault -προσεχώς Alpine- για τρίτη φορά, μετά τις θητείες του σε αυτήν το 2003-2006 και το 2008-2009.

Στο πλαίσιο της επικείμενης επιστροφής, ο 2 φορές πρωταθλητής επισκέφθηκε πρώτα το Enstone, τα κεντρικά της ομάδας, και μετά το Viry-Chatillon, τις εγκαταστάσεις για τον κινητήρα των Γάλλων, φορώντας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια τα χρώματα της Regie.

Μιλώντας στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων, ο Alonso αναφέρθηκε στην αγάπη του για το άθλημα και στους λόγους της επιστροφή του μετά από δύο σεζόν μακριά απ' αυτό:

«Δεν είναι ότι μου έλειπε αυτό ή ότι θέλω να πάρω μία ρεβάνς. Στα δύο χρόνια που έλειπα, υπήρξαν πράγματα που ήθελα να κάνω πέρα από το να οδηγώ ένα μονοθέσιο F1.

«Τα έκανα αυτά και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Μ'αρέσει να έχω ένα αγωνιστικό μονοθέσιο στα χέρια μου κάθε δύο εβδομάδες.»

Έπειτα, δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα με κάθε τρόπο που θα του ζητηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Στόχος από τη δική μου πλευρά είναι -μέχρι να έρθει η επόμενη χρονιά- να ακολουθώ την ομάδα και να κάνω ό,τι χρειάζεται. 

«Θα έρθω στον προσομοιωτή εδώ στο εργοστάσιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν και θα βοηθάω και στους αγώνες όσο μπορώ φέτος.

«Θα έρθω και σε κάποιους αγώνες, απλά για να ακολουθήσω την ομάδα στην πίστα και να καταλάβω την φιλοσοφία της μέσα στο τριήμερο.

«Σίγουρα θα είμαι στο Άμπου Ντάμπι, κι ελπίζω και στην Ίμολα. Είναι κοντά στο σπίτι μου στην Ελβετία. 

«Θα είμαι διαθέσιμος για την ομάδα για ό,τι χρειαστεί.»

Πολλά άλλαξαν από την τελευταία φορά που ο Ισπανός ήταν στο Enstone, το 2009, με τον ίδιο να εγκλιματίζεται στα νέα δεδομένα:

«Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ δεν υπήρχε ο προσομοιωτής, οπότε είναι μία καλή πρώτη επαφή αυτή. Έκανα το seat fitting, συναντήθηκα με σημαντικούς ανθρώπους της ομάδας, απλά για να δούμε ξανά το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και την προετοιμασία, για να μπω ξανά σε ρυθμούς κι εγώ.

«Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις μετά από τόσα χρόνια, ανακαλυπτείς νέα πράγματα. Ο προσομοιωτής είναι νέος, η αεροδυναμική σήραγγα αναβαθμίστηκε, κάποια πράγματα είναι ίδια, κάποια γραφεία, το γυμναστήριο που επισκεπτόμουν συχνά.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου