top icon
Αγώνες

F1: Οι ομάδες και το σπορ προετοιμάζονται για τα νέα lockdown ανά την Ευρώπη

Με τη Γαλλία, τη Γερμανία και αισίως τη Μ. Βρετανία να προχωρούν σε καθεστώς lockdown ξανά, η Formula 1 κινείται γοργά για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εργασίας ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει χτυπήσει την Ευρώπη για τα καλά. Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά σε όλες τις χώρες της Γηραίας Ηπείρου, φυσικά και στη χώρα μας, αλλά πρωτίστως (για τα της F1) στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όλες οι ανωτέρω χώρες προχωρούν σε επαναφορά του lockdown και απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό ως ανάχωμα στην εξάπλωση του ιού, αλλά παράλληλα προκαλούν πονοκέφαλο και στις ομάδες της Formula 1, που θα πρέπει να εργαστούν και να ταξιδέψουν υπό συνθήκες αρκετά διαφορετικές απ’ αυτές που είχαν συνηθίσει.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Motorsport.com, οι ιθύνοντες του σπορ δεν ανησυχούν για την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος, που έχει να επισκεφθεί ακόμη την Τουρκία, το Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι.

Δεν υπάρχει φόβος ούτε για πιθανή απώλεια προσωπικού ελέω των νέων μέτρων.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε σχετικά:

«Τα lockdown που βλέπουμε στην Ευρώπη είναι διαφορετικά από εκείνα της άνοιξης.

«Τότε, αφορούσαν την παύση κάθε δραστηριότητας, εργασιακής και μη.

«Πιστεύω πως τώρα, από όσο μπορούμε να δούμε από τη Γαλλία και τη Γερμανία, η πρόσβαση στην εστίαση έχει απαγορευτεί, αλλά η προσέλευση στην εργασία του καθενός επιτρέπεται ακόμα για αυτούς που θεωρείται απαραίτητο.

«Θα επηρεάσει τις ζωές μας, αυτό είναι βέβαιο. Θα επηρεάσει σημαντικά και κάποιες βιομηχανίες. Αλλά πιστεύω θα βρούμε τρόπο να το προσπεράσουμε.»

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αγώνες, ο Αυστριακός δηλώνει αισιόδοξος γιατί η F1 έχει το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο για να μην προκαλέσει έξαρση των κρουσμάτων ανεξάρτητα από τη χώρα την οποία επισκέπτεται:

«Επαφίεται στις υγειονομικές αρχές της κάθε χώρας αν θα μας επιτραπεί να αγωνιστούμε. Εκείνες αποφασίζουν πως αν το ρίσκο είναι μεγάλο, τότε δεν τρέχουμε.

«Πιστεύω πως η Formula 1 έχει κάνει φοβερή δουλειά, η FIA, η FOM, οι ομάδες, στον τομέα του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες που είτε τρέχουν με πολύ περιορισμένο πρόγραμμα, είτε μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

«Ταξιδεύουμε από χώρα σε χώρα, μένουμε στις σφαίρες μας, έχουμε καταγράψει ελάχιστα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

«Για αυτό δεν πιστεύω πως θα αποτελέσουμε ρίσκο για οποιαδήποτε χώρα, γιατί ίσως να είμαστε και η πιο ασφαλής ομάδα ανθρώπων που θα την επισκεφθεί.»

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Ypres Rally του Βελγίου ακυρώθηκε ακριβώς εξαιτίας του Covid-19, ενώ κι όλο το φετινό πρωτάθλημα του WRC μπορεί να σταματήσει πρόωρα, δύο αγώνες πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή του.

Ποιο αυτοκίνητο πιστεύετε ότι θα κερδίσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ