Η Formula 1 βρίσκεται πολύ κοντά σε μια ακόμα αλλαγή του βαθμολογικού της συστήματος, που θα επιβραβεύει περισσότερο το νικητή, προσφέροντάς του μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο.
Η Formula 1 βρίσκεται πολύ κοντά σε μια ακόμα αλλαγή του βαθμολογικού της συστήματος, που θα επιβραβεύει περισσότερο το νικητή, προσφέροντάς του μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο, καθώς οι ομάδες συμφώνησαν να τροποποιήσουν περαιτέρω το σύστημα που εγκρίθηκε πριν από ένα μήνα.
 
Πέρυσι το Δεκέμβριο, η FIA ενέκρινε την υιοθέτηση του βαθμολογικού συστήματος που ισχύει στα MotoGP (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1), όπου βαθμολογούνται οι 10 πρώτοι, προς αντικατάσταση ου ισχύοντος μέχρι πέρυσι (10-8-6-5-4-3-2-1), που επιβράβευε τους πρώτους 8.
 
Ωστόσο, το Αγωνιστικό Επιτελείο της Formula 1, που αποτελείται από τους διευθυντές των ομάδων, αποφάσισε να αλλάξει περαιτέρω το βαθμολογικό σύστημα που εγκρίθηκε πέρυσι, επεκτείνοντας τη διαφορά του νικητή από τον δεύτερο από τους 5 στους 7 βαθμούς.
 
Το καινούργιο βαθμολογικό σύστημα που αναμένεται να υιοθετηθεί, έχει ως εξής: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.
 
Το άνωθεν βαθμολογικό σύστημα θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή της Formula 1, πριν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το ενσωματώσει στους κανονισμούς του πρωταθλήματος του 2010, αλλά η διαδικασία αυτή θεωρείται τυπική, καθώς οι ομάδες έχουν ήδη υπερψηφίσει τη διεκπεραίωση των αλλαγών.
 
Το Αγωνιστικό Επιτελείο της Formula 1 συζήτησε και το ενδεχόμενο να απονέμεται ένας βαθμός στον οδηγό που έχει σημειώσει την pole position καθώς και σε αυτόν που έχει σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ωστόσο καμία από αυτές τις δυο προτάσεις δεν εγκρίθηκε.
 
Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθεί η πραγματοποίηση δύο pit stop κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο και αυτό δεν εγκρίθηκε. Οι οδηγοί όμως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τουλάχιστον ένα pit stop κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς ο κανονισμός που ορίζει ότι στους αγώνες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αμφότερες οι διαθέσιμες γόμες ελαστικών, ισχύει και για το 2010. 
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά