Αγώνες Formula 1

F1: Όταν οι Κουβανοί επαναστάτες απήγαγαν τον Juan Manuel Fangio

Ο Juan Manuel Fangio απήχθη μία μέρα σαν σήμερα, στις 23 Φεβρουαρίου του 1958, και έγινε κομμάτι της επανάστασης της Κούβας.

Τον Φεβρουάριο του 1958, η Κούβα βρίσκεται σε ένα κομβικό για τη σύγχρονη ιστορία της σημείο. Η επανάσταση κατά του παλαιού καθεστώτος, που βρίσκει τον Fidel Castro να ηγείται της νέας εποχής, έχει φέρει σε τεντωμένο σκοινί την κατάσταση στη χώρα.

Εν μέσω αυτών των τρομακτικών αλλαγών και πολιτικών εξελίξεων, είναι να διοργανωθεί και το Grand Prix Κούβας, ένας αγώνας με sportscars, στον οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος και ο -ήδη 4 φορές πρωταθλητής της Formula 1- Juan Manuel Fangio.

Οι επαναστάτες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, και σκέφτηκαν πως θα προκαλούσαν ενδιαφέρον για τον σκοπό τους και θα γελοιοποιούσαν την κυβέρνηση του Fulgencio Batista, αν απήγαγαν τον μεγαλύτερο αστέρα του motorsport εκείνη την εποχή.

Όπερ κι εγένετο: μία ομάδα επαναστατών πήγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Fangio στην Αβάνα το βράδυ πριν τον αγώνα, στις 23 Φεβρουαρίου, και τον απήγαγε. Μάλιστα, τον μετέφεραν από κρυψώνα σε κρυψώνα, μέχρι να τελειώσει το Grand Prix, και να αφεθεί ελεύθερος, σώος κι αβλαβής.

Αργότερα, ο Αργεντινός δήλωσε πως δεν υπέστη κακοποίηση από τους απαγωγείς του, χαρακτηρίζοντας το όλο περιστατικό ως «μία ακόμα περιπέτεια.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου