Αγώνες Formula 1

F1: Παίρνει όλα τα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό

Με ανακοίνωσή της, η Formula 1 τονίζει πως παίρνει κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσει τους εργαζομένους της από τον κορονοϊό.

Ο COVID 19 έχει ταράξει τις ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις κυβερνήσεις σε όλη την υφήλιο να αυξάνουν καθημερινά τα μέτρα προστασίας εντός των συνόρων τους, με τον αθλητισμό να επηρεάζεται άμεσα από αυτές τις αποφάσεις.

Η F1 προτίθεται να συνεχίσει να αγωνίζεται όπου της επιτρέπεται, ξεκινώντας από την Αυστραλία το προσεχές τριήμερο (13-15 Μαρτίου).

Σήμερα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, εξηγώντας τα επόμενα βήματά της στην προσπάθεια που κάνει να κρατήσει υγιείς και ασφαλείς όλους τους εργαζομένους στο σπορ:

«Η υγεία και η ασφάλεια των οπαδών της F1, των οικογενειών τους και των ευρύτερων κοινοτήτων είναι υψίστης σημασίας. Η συνεχής εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και ο αντίκτυπος που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγούν τη Formula 1 στο να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τους διοργανωτές, τις αρχές και τους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων εντός κι εκτός του σπορ.

«Η F1 έχει πάρει μία επιστημονική στάση απέναντι στο ξέσπασμα του ιού ώστε να βοηθήσει στην θέσπιση και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για να μειωθεί στο ελάχιστο το ρίσκο εξάπλωσης και για να προστατευτεί το προσωπικό. Το Μπαχρέιν αποφάσισε να μην έχει θεατές στο φετινό Grand Prix, ως μέρος μίας συνολικής προσπάθειας να τηρηθούν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα.

«Το Μπαχρέιν θα διάγει και ειδικούς ελέγχους κατά την είσοδο των επισκεπτών στη χώρα, ενώ θα αυξηθεί η υγιεινή στην πίστα, με την τοποθέτηση επιπλέον σημείων για την πλύση των χεριών, θεσπίζοντας και δομές για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων. Το Κινεζικό Grand Prix, αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στις 17-19 Απριλίου, έχει αναβληθεί.

«Εξαιτίας της ευμετάβλητης κατάστασης του ιού, η F1 θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με μια επιστημονική προσέγγιση, δρώντας με βάση τις ημερήσιες οδηγίες από τις επίσημες αρχές και τις συμβουλές ή τα μέτρα τα οποία ενδεχομένως θα λάβει κάθε promoter των διοργανώσεών του πρωταθλήματος.

«Η ίδια η F1 έχει υλοποιήσει μια σειρά από μέτρα βασισμένα στις υποδείξεις από την Αρχή Δημοσίας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England), συμπεριλαμβανομένης της διακοπής κάθε μη απαραίτητου ταξιδιού. Ειδικές ομάδες ειδικών θα τοποθετηθούν σε αεροδρόμια, σημεία μετάβασης και στις πίστες για να προστατέψουν το προσωπικό, οι οποίες θα είναι εστιασμένες στην διάγνωση, την διαχείριση και την εξαγωγή ύποπτων περιστατικών. Ειδικής κατασκευής σημεία καραντίνας εγκαθίστανται από τους διοργανωτές για κάθε ύποπτο περιστατικό.»_Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου