Αγώνες Formula 1

F1: Πάνω από 370 εκ. ευρώ «κόστισε» στη Mercedes η κατάκτηση του τίτλου του 2019

Τα περυσινά οικονομικά στοιχεία της Mercedes στη Formula 1 αποκαλύφθηκαν σήμερα, δείχνοντας όχι μόνο το κόστος της περυσινής επιτυχίας, αλλά και την προσπάθειά της να προετοιμαστεί για την εποχή του budget cap.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Mercedes (περιλαμβάνεται μόνο το Brackley, όχι το HPP τμήμα στο Brixworth) είχε έσοδα το 2019 ύψους 408,16 εκ. ευρώ, τα περισσότερα στην παρουσία της στην F1.

Αυτό οδήγησε τη Mercedes-Benz να καταβάλει το ποσό των μόλις 33,68 εκ. ευρώ, αφού κι η ομάδα πλήρωσε το leasing fee (δλδ την άδεια χρήσης της ονομασίας της εταιρείες) πίσω σε αυτήν.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε και τα μεγαλύτερα έξοδα της ιστορίας της στο σπορ, δαπανώντας 373 εκ. ευρώ, έχοντας στο τέλος κέρδος 14,26 εκ. ευρώ.

Τόσο τα έξοδα, όσο και τα έσοδα αυξήθηκαν εν μέρει εξαιτίας και της ίδρυσης του Mercedes-Benz Applied Science τμήματος της ομάδας, που τώρα συνεργάζεται με την ποδηλατική ομάδα της INEOS, χορηγού της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, η ομάδα έχει δυναμικό που φτάνει τα 1016 άτομα, αύξηση της τάξης των 48 υπαλλήλων σε σχέση με το 2018.

Παράλληλα, η χορηγία με την INEOS, και η ροή χρημάτων που έφτασε στα ταμεία της ομάδας, μαζί με την πρόσληψη προσωπικού, συνηγόρησαν στο να προετοιμαστεί τη διετία 2019-2020 για τους νέους κανονισμούς, και από το 2021 για το νέο οικονομικό περιβάλλον με το budget cap των 122.48 εκ. ευρώ (ή 145 εκ. δολαρίων, όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται)._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου