Αγώνες Formula 1

F1: Πέθανε ο Charlie Whiting

Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε ο αλυτάρχης της Formula 1, Charlie Whiting, που βρισκόταν στο τιμόνι του σπορ τα τελευταία 22 χρόνια.

Ο Charlie Whiting βρισκόταν στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή. Τελικά, κατέληξε το πρωί της Πέμπτης 14/3, με τη FIA να αναρτά σχετική ανακοίνωση τα ξημερώματα.

Ο Βρετανός εισήλθε στη Formula 1 το 1977, δουλεύοντας στην ομάδα της Hesketh, ενώ τη δεκαετία του ’80 εργαζόταν στη Brabham. Στη FIA εντάχθηκε το 1988, ενώ το 1997 ανέλαβε τον ρόλο του αλυτάρχη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Jean Todt, είπε:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα για τον αιφνίδιο χαμό του Charlie. Γνώριζα τον Charlie Whiting τόσα πολλά χρόνια, και ήταν ένας εξαιρετικός Αλυτάρχης, μία κεντρική και αμίμητη φιγούρα στη Formula 1, που ενσάρκωνε την ηθική και το πνεύμα αυτού του φανταστικού σπορ. Η Formula 1 έχασε έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό πρεσβευτή. Η σκέψη μου, οι σκέψεις όλων στη FIA και της κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και όλους τους φίλους της F1»._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου