Με ποινή τριών θέσεων για το grid του αγώνα του GP Αυστραλίας τιμωρήθηκε ο Daniel Ricciardo, καθώς κινήθηκε ταχύτερα από όσο έπρεπε κατά τη διάρκεια της κόκκινης σημαίας.

Η κόκκινη σημαία κυμάτισε κατά τη διάρκεια του FP2, όμως ο Daniel Ricciardo δε φάνηκε να επιβραδύνει όσο θα έπρεπε, όπως αποδείχθηκε από την τηλεμετρία της FIA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να τιμωρηθεί με τρεις θέσεις ποινή για την εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα, καθώς και με δύο βαθμούς ποινής.

Η απόφαση αναφέρει σχετικά:

«Οι Αγωνοδίκες εξέτασαν τα δεδομένα και το βίντεο και αποφάσισαν πως ο Ricciardo πράγματι δεν μπόρεσε να βρεθεί κάτω από το κατώτερο χρονικό όριο που ορίζεται από την ECU της FIA στο προτελευταίο και στο τελευταίο minisector.

«Επίσης, οι Αγωνοδίκες είδαν πως ο Ricciardo μείωσε την ταχύτητά του κατά 175 χλμ/ώρα σε σχέση με τα προηγούμενα περάσματά του από την Κ12 και συνεχώς επιβράδυνε στις τρεις τελευταίες στροφές, δείχνοντας πως ακολουθούσε όσα αναφέρονται στο Παρτάτημα Η του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα. Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε πως έγινε ένα λάθος στον πίνακα ενδείξεων και για αυτό ήταν πιο γρήγορος από ό,τι έπρεπε.

«Όπως αναφέρει ο κανονισμός, το Άρθρο 31.6 προστέθηκε φέτος ώστε να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας. Η παραβίαση αυτού του κανονισμού θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

«Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, οι Αγωνοδίκες εξέτασαν ενεδελεχώς το συμβάν και αποφάσισαν πως ο οδηγός είχε επιβραδύνει σημαντικά, ώστε δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Για αυτό και του έδωσαν μικρότερη ποινή από το σύνηθες, τιμωρώντας τον με τρεις θέσεις και δύο βαθμούς ποινής»._Δ.Μ.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά