Αγώνες Formula 1

F1: Preview GP Mexico

Στον αγώνα του Μεξικό, που από πέρισυ επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στο πρόγραμμα της F1, ο Χάμιλτον θα προσπαθήσει να πριονίσει κι άλλο τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ρόζμπεργκ.

Ο πολιτογραφημένος Γερμανός πιλότος της Mercedes-Benz είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και στην πίστα των αδελφών Ροντρίγκεζ, αν ο Νίκο κερδίσει και ο Λιούις εγκαταλείψει ή μείνει εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας. Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι ακόμη ανοιχτά. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της πίστας είναι ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 2.285 μ. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας έχει 20% μικρότερη πυκνότητα από ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας. Στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, αυτό οδηγούσε σε απώλεια απόδοσης της τάξεως του 20%. Στους σύγχρονους υβριδικούς turbo κινητήρες δεν συμβαίνει το ίδιο. Ωστόσο, για να αναπληρωθεί η χαμένη απόδοση, τα turbo δουλεύουν υπερωρίες, με την τουρμπίνα να περιστρέφεται σε υψηλότερους ρυθμούς απ’ ότι συνήθως.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που παρουσιάζει η μειωμένη πυκνότητα του αέρα σε αυτό το υψόμετρο, είναι ότι η διαδικασία απαγωγής θερμότητας γίνεται πιο δύσκολη. Οι κορυφαίες ομάδες έχουν σχεδιάσει διαφορετικά συστήματα απαγωγής θερμότητας ειδικά για αυτό τον αγώνα, ενώ οι μικρότερες θα αναγκαστούν να κάνουν αεροδυναμικούς συμβιβασμούς, ανοίγοντας μεγαλύτερες οπές στο αμάξωμα, για να εξάγεται περισσότερος ζεστός αέρας. Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τους οδηγούς, με τη φυσική τους κατάσταση να δοκιμάζεται σκληρά, αφού θα οξυγονώνονται 20% λιγότερο.Bάθρο 2015

1 Rosberg-Mercedes

2 Hamilton-Mercedes

3 Bottas-Williams


ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Παρασκευή

Ελεύθερα δοκιμαστικά 1: 18:00 (OTEsport5)

Ελεύθερα δοκιμαστικά 2: 22:00 (OTEsport5)

Σάββατο

Ελεύθερα δοκιμαστικά 3: 18:00 (OTEsport5)

Κατατακτήριες δοκιμές: 21:00 (OTEsport5)

Κυριακή

Αγώνας: 21:00 (OTEsport5, EPT2)

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου