Αγώνες Formula 1

F1: Προκαταβολική κατάθεση των πληρωμών προς τις ομάδες εν μέσω κορονοϊού

Σε προκαταβολικές πληρωμές των ποσών που δικαιούνται οι ομάδες προχώρησε η Liberty Media, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά τους ασθενέστερους συνδυασμούς του grid.

Χωρίς αγώνες, η Formula 1 και οι ομάδες αυτής δεν έχουν κανένα έσοδο, με μοναδική εξαίρεση τις πιο ισχυρές (Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren και Williams) που λαμβάνουν κάθε χρόνο ειδικά bonus, χάρη στην ισχύουσα Συμφωνία Ομονοίας που είχε υπογραφεί υπό τον Bernie Ecclestone.

Για αυτόν τον λόγο, η Liberty Media αποφάσισε να καταβάλει προκαταβολικά σε συγκεκριμένες ομάδες, τις πιο αδύναμες, ένα μέρος του ποσού που δικαιούνται για την αγωνιστική τους παρουσία τη σεζόν του 2019.

Ο πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Greg Maffei δήλωσε σχετικά:

«Μπορεί να έχουμε επαρκή κεφαλαιοποίηση για να το χειριστούμε αυτό για το 2020, ωστόσο υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα επιβαρυνθούν με έξοδα, ειδικά όσες δεν έχουν ελάχιστες εγγυήσεις από την F1, και μια από τις σημαντικότερες αν όχι η κύρια πηγή εσόδων τους είναι το μερίδιό τους στα κέρδη της F1.

«Πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι που είναι επωφελές για τους οπαδούς, αλλά επίσης δεν θα αναγκάσει τις ομάδες σε χρεωκοπία με το να μην γίνονται ούτε κερδοφόροι, αλλά ούτε και ζημιογόνοι αγώνες;

«Δεν ενθαρρύνουμε τη χρήση των μετρητών μας με ασύνετο τρόπο, αλλά προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την επιχειρησιακή επιχείρηση και τα τρέχοντα αποτελέσματά της με τα λειτουργικά αποτελέσματα των συνεργατών μας με τη μορφή ομάδων, οι οποίες έχουν μεγάλα έξοδα.

«Έχουμε ήδη προκαταβάλει χρήματα για τις πληρωμές των ομάδων προς ορισμένες εξ αυτών. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις ομάδες που μπορεί το χρειάζονται.»

Τόνισε, όμως, ότι η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση δεν θα πρέπει να γίνει με ασυδοσία εις βάρος της ρευστότητας του σπορ:

«Σίγουρα δεν κρατάμε ένα ανοιχτό βιβλίο επιταγών. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι ομάδες είναι φερέγγυες καθώς αποτελούν μέρος αυτού που χρειαζόμαστε για να αγωνιστούμε το 2020, το 2021 κι έπειτα»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου