Αγώνες Formula 1

F1: Σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή Grand Prix φέτος το Hockenheim

Η διοίκηση της πίστας του Hockenheim επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Formula 1 για την διοργάνωση αγώνα (ή και αγώνων) φέτος, αντί του Silverstone.

 

Η αδυναμία της Formula 1 να πάρει ειδική άδεια από την βρετανική κυβέρνηση ώστε να διοργανώσει δύο αγώνες στο Silverstone στα μέσα του καλοκαιριού, παρά τους σαφείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα βρίσκονται σε ισχύ, έχει οδηγήσει το σπορ στην εύρεση εναλλακτικών.

Μία εξ αυτών (ενδεχομένως και η πιο βιώσιμη) είναι αυτή του Hockenheim, που δεν επρόκειτο να βρίσκεται φέτος στο καλεντάρι.

Σε συνέντευξή του στο motorsport.com, ο διευθυντής της πίστας, Jorn Teske αποκάλυψε ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τη Liberty Media για το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν το Silverstone και να γίνει εκεί ο 3ος (ή και ο 4ος) αγώνας της χρονιάς, μετά την Αυστρία:

«Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούμε να συζητάμε με τη Formula 1.

«Έχουμε περάσει από την απλή συζήτηση σε μία διαπραγμάτευση για να δούμε πού βρισκόμαστε.

«Κοιτάζουμε όλες τις παραμέτρους, όπως είναι η διαδικασία έγκρισης, τι γίνεται με τον ιό, πώς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Και φυσικά, το οικονομικό του πράγματος. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα.»

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι κρίσιμο να βρεθεί μία χρυσή τομή στον οικονομικό τομέα, γιατί χωρίς θεατές η πίστα κινδυνεύει να μείνει χωρίς έσοδα, αλλά με ζημιά μετά τον αγώνα:

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε οικονομικά απλά για να φιλοξενήσουμε αγώνα F1. Εμμένουμε σε αυτό. Και θα προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και θα πω: σε ένα χρόνο σαν και αυτό, πρέπει να κερδίσουμε χρήματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 

«Δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπή επιχείρηση εδώ και μήνες, και δεν μπορούσαμε να διεξαγάγουμε αγώνα. Αυτό πρέπει να το αντισταθμίσουμε σε κάποιο βαθμό. Έτσι, χρειαζόμαστε ένα κέρδος για να έχει κάποιο νόημα για εμάς»._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου