Αγώνες Formula 1

F1: Σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση μετά τους νέους κανονισμούς για τον κορωνοϊό

Η Formula 1 βρίσκεται σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, αφού αναμένεται να τεθούν υποχρεωτική καραντίνα  κάθε επισκέπτης στη χώρα, ίσως και μέχρι τα μέσα Ιουλή.

Στο αποψινό του διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό, ο πρωθυπουργός Boris Johnson αναφέρθηκε στα πλάνα της κυβέρνησής του για την σταδιακή άρση του lockdown, αλλά τόνισε κιόλας πως σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για την θέσπιση υποχρεωτικής καραντίνας σε όσους καταφτάνουν στη χώρα για 14 μέρες.

Αυτό ήταν γνωστό εδώ και μερικές μέρες, όταν ο The Independent ανέφερε σε δημοσίευμά του την θέληση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ τέτοια μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκινώντας από τα τέλη Μαΐου και φτάνοντας -ίσως- και μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Αν όντως πάρει αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση Johnson, το σχέδιο της Formula 1 να επισκεφθεί το Silverstone μετά την Αυστρία τίθεται εξ ορισμού αδύνατο.

Εκπρόσωπος της F1 δήλωσε στο motorsport.com:

«Θα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες και βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με τα σχέδιά μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στους αγώνες.»

Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιασμός των ιθυνόντων του σπορ κάνει λόγο για πρεμιέρα (ίσως και με διπλό αγώνα) στο Red Bull Ring, με το Silverstone να ακολουθεί, με την προοπτική να διεξαχθεί ένας αγώνας με την κανονική φορά της πίστας και ένας ανάποδα._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου