Αγώνες Formula 1

F1: Σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση Vettel από τη Ferrari

Ο Sebastian Vettel θα αποχωρήσει από τη Ferrari με το τέλος του συμβολαίου του φέτος, όπως μεταδίδουν έγκριτα γερμανικά μέσα τις τελευταίες ώρες.

Οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του 4κις παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Ferrari είχαν ξεκινήσει από τη στιγμή που άρχισε η σεζόν, στις δοκιμές, και στόχος των δύο πλευρών ήταν να έχουν καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα (συμφωνία ή μη) μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Το ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου τον τελευταίο μήνα είχε κάνει λόγο για δύο προτάσεις της Scuderia προς τον Γερμανό. Η πρώτη αφορούσε ένα μονοετές συμβόλαιο, με απολαβές ύψους 12 εκ. ευρώ, ενώ η δεύτερη θα κάλυπτε τον οδηγό για δύο χρόνια, με το ίδιο ποσό ανά έτος.

Καμία εξ αυτών δε φαίνεται να ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Vettel, που στο τωρινό του συμβόλαιο είχε απολαβές ύψους 30 εκ. ευρώ/έτος, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να μην προχωρούν σε ανανέωση της συνεργασίας τους μετά το 2020.

Παράλληλα, δημοσίευμα του γερμανικού motorsport-total.com αναφέρει ότι ο ίδιος έχει ήδη παραλάβει στα χέρια του πρόταση από τη Renault για την θέση του Daniel Ricciardo, ο οποίος φαίνεται πως δεν θέλει να συνεχίσει με την γαλλική ομάδα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη, 12 Μαΐου._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου