Αγώνες Formula 1

F1: Σχεδόν βέβαιη η θέση του Mugello στο φετινό πρόγραμμα [+video]

Η πίστα του Mugello βρίσκεται μία ανάσα από το να επισημοποιήσει την θέση της στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1.

Με την ανακοίνωση των πρώτων οχτώ αγώνων του φετινού προγράμματος, η Formula 1 δεσμεύτηκε πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα ήταν σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο το καλεντάρι, με την προσθήκη GP που δεν επρόκειτο να γίνουν μέσα στο 2020.

Έχοντας ως δεδομένο ότι τα Grand Prix σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι θα αποτελέσουν το κλείσιμο της χρονιάς, τον Δεκέμβριο, όπως και το ότι η Κίνα είναι σε θέση να κάνει αγώνα (παρά το νέο lockdown στο Πεκίνο), ο Ross Brawn είχε τονίσει τη σημασία εξεύρεσης αγώνων εντός Ευρώπης, για λόγους logistics και ασφάλειας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Mugello ήταν μία από τις επιλογές που εξέταζε η Liberty Media, με τη Ferrari, όντας ιδιοκτήτρια της πίστας, να δίνει την έγκρισή της για έναν αγώνα στην Τοσκάνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Dario Nardella, η διεξαγωγή δύο Grand Prix στην Ιταλία είναι «πρακτικά βέβαιη», με το Mugello να γίνεται ο τόπος όπου η Scuderia θα γιορτάσει τα 1000 GP της στη Formula 1, μία εβδομάδα μετά το GP στη Μόντσα, ήτοι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες μακριά από τη Γηραιά Ήπειρο, η τριπλέτα των αγώνων στην Αμερική (ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία) είναι εξαιρετικά αβέβαια, ενώ το Βιετνάμ θα αναβληθεί για το 2021, κατ' αίτημα των διοργανωτών.

Τέλος, Ρωσία και Καναδάς εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Formula 1, αν και αμφότεροι οι αγώνες βρίσκονται σε δυσμενή θέση._Δ.Μ.

Ένας γύρος στην πίστα Mugello:

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου