13 Μαρ 2018

F1: Σκέφτηκε την αποχώρηση από το σπορ ο Alonso

Σε αποκαλύψεις προχώρησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Fernando Alonso, ο οποίος δήλωσε πως πέρυσι βρέθηκε αρκετά κοντά στο να αποχωρήσει από την Formula 1.

Το 2017 ήταν ακόμα μία δύσκολη χρονιά για το συνδυασμό της McLaren με τη Honda, κάτι που φάνηκε ήδη από τις χειμερινές δοκιμές της περυσινής σεζόν. Οι αλλεπάλληλες αστοχίες, η έλλειψη απόδοσης και οι ποινές που συνεπάγονταν τις συνεχείς αλλαγές κινητήρα οδήγησαν τον Fernando Alonso να σκεφτεί ακόμα και την αποχώρηση από την F1, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο F1 Racing.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός είπε μεταξύ άλλων: «Ναι, σκέφτηκα την πιθανότητα να μεταβώ σε άλλη κατηγορία και να σταματήσω από την F1. Μετά το Indy 500, όταν επέστρεψα, υπήρξαν ένας-δύο αγώνες, στην Αυστρία, στο Silverstone, όπου σκέφτηκα ‘Ίσως του χρόνου να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε μία νέα κατηγορία – θα μπορούμε να αφοσιωθώ στο να πάρω το triple crown και να τρέξω στο Indy και το Le Mans, ίσως αυτό να ήταν το καλύτερο’. «Αλλά ένιωσα πως δεν ήταν η σωστή στιγμή για να φύγω – όχι τώρα, όχι μετά από αυτά τα αποτελέσματα, όχι με αυτήν την αίσθηση. Ήξερα πως θα το μετάνιωνα για το υπόλοιπο της ζωής μου, και πως θα είχα αυτήν την πικρία για το υπόλοιπο της καριέρας μου. «Επομένως, σίγουρα θέλω να πετύχω. Υπάρχουν πράγματα που έχουν μείνει στη μέση, για μένα και τη McLaren μαζί. Και πιστεύω πως φέτος ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Είμαι αρκετά βέβαιος για αυτό.»

Ετικέτες: