Αγώνες Formula 1

F1: Σκέψεις για διπλό Κινεζικό Grand Prix

Οι διοργανωτές του Grand Prix της Κίνας δηλώνουν διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν δύο αγώνες, αν χρειαστεί, ώστε να συμπληρωθούν οι 15 που είναι απαραίτητο να γίνουν για τη διασφάλιση των διαφημιστικών εσόδων της Formula 1.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων οχτώ αγώνων του φετινού πρωταθλήματος, η Formula 1 προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον σχεδιασμό του προγράμματος μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, όταν κι αναμένεται να διεξαχθεί το τελευταίο GP, στο Άμπου Ντάμπι.

Στην Ευρώπη, τόσο το Hockenheim, όσο κι οι ιταλικές πίστες σε Ίμολα και Μουτζέλο έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αγώνα, ώστε να γίνουν τα 15 GP που είναι απαραίτητα για να πάρει η FOM (και κατ'επέκταση οι ομάδες) τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και διαφημιστικά έσοδα.

Εκτός Ευρώπης, όμως, μετά το Μπαχρέιν, και η Κίνα προτίθεται να φιλοξενήσει δύο Grand Prix στην πίστα της Σαγκάης.

Η Κίνα αποτέλεσε το επίκεντρο του κορωνοϊού στις αρχές του έτους, πράγμα που οδήγησε από νωρίς στην αναβολή του αγώνα, προτού αναβληθεί ουσιαστικά όλο το πρωτάθλημα μέχρι τα μέσα καλοκαιριού.

Τώρα, όμως, που η χώρα ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, δείχνει να είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο αγώνες, προφανώς το φθινόπωρο.

Είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο, με δεδομένο ότι τόσο το Μπακού, όσο κι η Σιγκαπούρη πρέπει να θεωρούνται ακυρωμένοι αγώνες, ενώ και το Βιετνάμ δηλώνει απρόθυμο να κάνει αγώνα μέσα στο Νοέμβριο.

Όσον αφορά τους αγώνες στην αμερικανική ήπειρο, Βραζιλία και Μεξικό δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν κανονικά με τα Grand Prix τους, αλλά τη δεδομένη στιγμή κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, με τα κρούσματα του ιού σε αυτές τις χώρες να αυξάνονται δραματικά κάθε μέρα.

Πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Formula 1, Ross Brawn, δήλωσε πως το φετινό πρωτάθλημα μπορεί -δεδομένων των συνθηκών- να θεωρηθεί «παγκόσμιο» ακόμα και χωρίς να επισκεφθεί τρεις διαφορετικές ηπείρους όπως κανονικά προβλέπεται:

«Θεωρητικά, οι οχτώ ευρωπαϊκοί αγώνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν παγκόσμιο πρωτάθλημα,» είπε ο Βρετανός στο motorsport.com.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για το υπόλοιπο του φετινού προγράμματος αναμένονται στα τέλη Ιουνίου._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου