Αγώνες Formula 1

F1: Σκέψεις για sprint αγώνα αντί κατατακτηρίων στα διπλά Grand Prix

Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο το grid του δεύτερου Grand Prix στην ίδια πίστα να ορίζεται από έναν sprint αγώνα κι όχι από κατατακτήριες.

 

Η Liberty Media πάντα θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό όποτε της δίνεται η ευκαιρία, και η φετινή σεζόν είναι γεμάτη τέτοιες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού The-Race.com, η Liberty, με την πλήρη στήριξη της FIA, πρότεινε στις ομάδες την διεξαγωγή sprint αγώνων (ήτοι περίπου το μισό ή και λιγότερο των κανονικών) αντί κατατακτηρίων στις πίστες που η F1 θα τρέξει δύο φορές, δλδ το Spielberg και το Silverstone.

Η σειρά εκκίνησης σε αυτόν τον αγώνα θα καθοριστεί από την κατάταξη του πρωταθλήματος μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά ανάποδα.

Αυτό σημαίνει πως οι ταχύτεροι συνδυασμοί θα πρέπει να παλέψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα για να ανέβουν θέσεις και να ξεκινήσουν ψηλά τον Κυριακάτικο αγώνα.

Σε πρώτη φάση, 9 από τις 10 ομάδες συμφώνησαν, με τη Mercedes μόνο να μη συμφωνεί, όμως η επίσημη ψηφοφορία θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και η ομοφωνία είναι απαραίτητη._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου