Αγώνες Formula 1

F1: Στα σκαριά μία πιθανή μετονομασία της Racing Point σε Aston Martin

Ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της Racing Point, Lawrence Stroll, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετονομάσει την ομάδα του σε Aston Martin, αφού στοχεύει να αγοράσει σημαντικό ποσοστό των μετοχών της εταιρείας.

Η Racing Point αποτελεί τη συνέχεια της Force India, όταν αυτή χρεοκόπησε και πέρασε στα χέρια του Lawrence Stroll, του Καναδού δισεκατομμυριούχου και πατέρα του οδηγού της F1, Lance.

Ο Stroll είναι ένας αρκετά δραστήριος επιχειρηματίας, με μεγάλη δράση όχι μόνο στην πατρίδα του, κι αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί κι από το κοινό ρεπορτάζ που έβγαλαν στη δημοσιότητα το racefans.net και το Autocar.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Καναδός αναμένεται να εξαγοράσει ποσοστό της Aston Martin και να προχωρήσει σε μετονομασία της ομάδας του σε 'Aston Martin', βάφοντας τα μονοθέσια στο British Racing Green που χαρακτηρίζει τα αγωνιστικά της εταιρείας.

Αν προχωρήσει, θα ισχύσει από το 2021 και μετά, και αναπόφευκτα θα προκαλέσει τριγμούς στη σχέση της Aston με την Red Bull, με την οποία τώρα έχει συνεργασία, όντας χορηγός επωνυμίας των «ταύρων».

Η τελευταία φορά που η Aston Martin βρέθηκε στην F1 ήταν στις αρχές του σπορ, όταν είχε συμμετάσχει με DBR4 και οδηγούς τους Roy Salvadori και Carroll Shelby σε μόλις τέσσερα Grand Prix, ενώ γύρισε το 1960 για να φύγει μόλις στο τέλος της ίδιας χρονιάς._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου