Ο μέχρι πρότινος αξιωματούχος της FIA, Laurent Mekies, αποχώρησε από την Ομοσπονδία για να αναλάβει σημαντικό ρόλο στη Ferrari.

Μετά την αποχώρηση του Marcin Budkowski από τη FIA για λογαριασμό της Renault, ακόμα ένας υψηλά ιστάμενος στην Ομοσπονδία φεύγει για να εργαστεί σε ομάδα της F1. Αυτή τη φορά είναι ο Laurent Mekies, που κατείχε τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας της FIA και του αναπληρωτή αλυτάρχη στην Formula 1, μετά τον Charlie Whiting. Ο Γάλλος ξεκίνησε να εργάζεται στην Ομοσπονδία το 2014, δουλεύοντας εξ αρχής πάνω στον τομέα της ασφάλειας, όχι μόνο για την F1, αλλά για όλες τις κατηγορίες, ενώ στις αρχές του 2017 ανέλαβε και τον δεύτερο ρόλο του ως αναπληρωτής F1 race director.

Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από αυτές τις θέσεις, καθώς από τις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους θα αναλάβει καθήκοντα στη Ferrari, σε έναν ρόλο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά πάντως θα αναφέρεται στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Mattia Binotto.

Φυσικά, από αυτή τη στιγμή, ο Mekies δεν θα ασχολείται με την F1, ως και την οριστική του αποχώρηση από τη FIA τον προσεχή Ιούνιο._Δ.Μ.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά