Ο Esteban Ocon θα συνεχίσει την καριέρα του στη Renault, αντικαθιστώντας τον Nico Hulkenberg.

Η επέκταση της συνεργασίας του Valtteri Bottas με τη Mercedes ήταν το πρώτο βήμα πριν την επίσημη ανακοίνωση πως ο Esteban Ocon θα επιστρέψει στην F1, αλλά για λογαριασμό της Renault.

Η γαλλική ομάδα, με την οποία ο επίσης Γάλλος οδηγός έχει συνεργαστεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν, απέσπασε τις υπηρεσίες του για δύο χρόνια.

Ο Nico Hulkenberg είναι αυτός που θα αποχωρήσει από το Enstone, και πιθανότατα θα συνεχίσει στη Haas, ενδεχομένως στην θέση του Romain Grosjean.

Ο Ocon δήλωσε σχετικά:

«Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ περήφανος που θα γίνω οδηγός της Renault. Έχω μεγαλώσει στο Enstone, οδηγώντας με τη Lotus το 2010 και μετά με τη Renault. Είμαι δεμένος με αυτήν την ομάδα και με όλους όσους δουλεύουν εκεί. Είναι αυτοί που μου άνοιξαν τις πόρτες για την κορυφή του motorsport.

«Έπειτα, είμαι χαρούμενος που μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες μου δίνει την ευκαιρία να δείξω για ακόμα μία φορά τις ικανότητές μου στο κορυφαίο επίπεδο της F1. Είναι μία μεγάλη ευθύνη που παίρνω πολύ σοβαρά. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για να βοηθήσω στην εξέλιξη της ομάδας είναι κάτι πολύ θετικό κι ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά