Αγώνες Formula 1

F1: Στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari ο Mattia Binotto

Ο Maurizio Arrivabene θα αποχωρήσει από τον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, και τη θέση του θα καταλάβει ο μέχρι πρότινος τεχνικός επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto.

Εδώ και αρκετούς μήνες υπήρχε η φημολογία πως η ανώτερη διοίκηση της Scuderia ήταν δυσαρεστημένη από την διεύθυνση Arrivabene, θεωρώντας πως η φετινή χρονιά ήταν τελικά μία χαμένη ευκαιρία εξαιτίας λαθών του Ιταλού μάνατζερ. Έπειτα, κάποιες λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις, όπως αυτή στην Ιαπωνία, θεωρήθηκαν υπαιτιότητα του Arrivabene, που μέσα στη χρονιά είχε δείξει ως το αδύναμο σημείο της ομάδας τον τεχνικό τομέα, κι όχι τους οδηγούς.

Παράλληλα, Arrivabene και Binotto φέρεται να είχαν έντονες διαφωνίες σχετικά με την προσέγγιση που θα έπρεπε να ακολουθήσει η ομάδα στην προσπάθειά της να επιστρέψει στους τίτλους, παρά τις όποιες διαψεύσεις από την μεριά του πρώην (όπως αναμένεται) διευθυντή των Ιταλών, που έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει ‘fake news’ τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όλα αυτά φάνηκαν να επηρεάζουν τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, που, σύμφωνα με την ιταλική Gazzetta dello Sport, αποφάσισε την αντικατάσταση του Arrivabene από τον Mattia Binotto. Ο Binotto βρίσκεται στους κόλπους της Scuderia από το 1995, ενώ από το 2016 διατηρούσε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, μετά την ξαφνική αποχώρηση του James Allison. Τώρα, για τη δική του θέση, η ομάδα σκέφτεται το ενδεχόμενο να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στον Enrico Cardile, επικεφαλής αεροδυναμικού τομέα, και στον Corrado Iotti, που είναι υπεύθυνος του κινητήρα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου