Αγώνες Formula 1

F1: Στην αναμονή ο Sergio Perez, δηλώνει ότι έχει προτάσεις για το 2022

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ισπανόφωνα Μέσα, ο Sergio Perez τόνισε πως τηρεί στάση αναμονής για το 2021, ενώ αναφέρθηκε και σε προτάσεις που έχει από ομάδες της F1 για το 2022.

Ο Sergio Perez περιμένει. Περιμένει τη Red Bull, με την οποία αποκάλυψε κι επίσημα πως είχε επαφές. Ο ίδιος τόνισε στην press conference που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η αυστριακή ομάδα δεν θα πρόκειται να πάρει αποφάσεις για την θέση του οδηγού δίπλα στον Max Verstappen πριν το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Αν δεν πάρει την θέση στην ομάδα του Milton Keynes, τότε θα απόσχει από τους αγώνες το 2021. Όσο για το 2022, ο Μεξικανός τόνισε ότι έχει ήδη προτάσεις, χωρίς να κατονομάζει από ποιες ομάδες:

«Έχω ήδη επιλογές να επιστρέψω στην F1 το 2022, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα αυτό. Αλλά αυτό που θα κάνω, θέλω να το κάνω με βεβαιότητα, κι εν προκειμένω καμία κατηγορία δεν με ελκύει.

«Σίγουρα ένας χρόνος εκτός αγώνων θα σε βγάλει από το πνεύμα του ανταγωνισμού ως ένα βαθμό, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι κανονισμοί αλλάζουν αρκετά το 2022. Πιστεύω πως αυτός ο χρόνος δεν θα με επηρεάσει αρκετά. Στο τέλος, με την εμπειρία που έχω, θα μπορούσα να γυρίσω στην F1 και μετά από 200 γύρους, να είμαι ξανά στο επίπεδό μου.

«Το έχουμε δει αυτό και με άλλους οδηγούς».

Πάντως, ακόμα κι αν δεν αγωνίζεται πλήρως το 2021, ο Perez παραδέχτηκε πως έχει επαφές με κορυφαίες ομάδες, εννοώντας τις Mercedes και Ferrari, για μία θέση αναπληρωματικού οδηγού:

«Υπάρχει η πιθανότητα να είμαι αναπληρωματικός οδηγός, σε μία απ'τις μεγαλύτερες ομάδες της F1. Αλλά δεν ενθουσιάζομαι από την ιδέα να ταξιδεύω σε όλους τους αγώνες για να είμαι αναπληρωματικός.

«Σε αυτήν την φάση της καριέρας μου δεν θα έπαιρνα αυτήν την θέση, αλλά υπάρχει πλάνο να μην παρευρίσκομαι σε όλους τους αγώνες. Όταν είναι πιο ξεκάθαρο το τι θα γίνει με την καριέρα μου, θα μιλήσουμε για αυτό.»

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου