Αγώνες Formula 1

F1: Συμφωνία για δύο Grand Prix στο Silverstone ελέω κορονοϊού

Η Formula 1 συμφώνησε με την πίστα του Silverstone για τη διεξαγωγή δύο Grand Prix στη βρετανική πίστα, ώστε να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στο πρόγραμμα εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Formula 1 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία συζήτησης με όσους promoters είναι σε θέση να διοργανώσουν αγώνα, έχοντας κατά νου και τους όποιους περιορισμούς θέτει η εκάστοτε χώρα για να προστατευθεί από τον Covid-19.

Με αυτό ως δεδομένο, το Silverstone έμοιαζε να είναι μία καλή εναλλακτική για τη διεξαγωγή δύο Grand Prix στη σειρά, μετά την διπλή πρεμιέρα στην Αυστρία, που πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σήμερα έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές τα βρήκανε, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθούν δύο διαφορετικά αγωνιστικά τριήμερα στην πίστα του Silverstone, χωρίς να είναι γνωστό αν κάποιο εξ αυτών θα γίνει με ανάποδη φορά (πράγμα εξαιρετικά απίθανο και κοστοβόρο).

Ο διευθυντής της πίστας, Stuart Pringle δήλωσε στο BBC:

«Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι το Silverstone και η Formula 1 κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για τη διοργάνωση δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών φέτος το καλοκαίρι.

«Ωστόσο, οι αγώνες αυτοί θα υπόκεινται σε κυβερνητική έγκριση, καθώς προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και η αυστηρή συμμόρφωση με τους κανονισμούς σχετικά με τον Covid-19.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας που ήταν τόσο υποστηρικτικοί καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Formula 1».

Το ζήτημα είναι πώς θα μπορέσει η F1 να διοργανώσει αγώνες στην Αγγλία, με δεδομένο ότι η χώρα θα έχει μέχρι τότε σε ισχύ την καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται σε αυτήν. 

Αυτό σημαίνει πως μετά τον δεύτερο αγώνα στο Spielberg, όλες οι ομάδες της F1 καθώς και το προσωπικό του σπορ θα πρέπει να περιμένουν μέσα στην Αγγλία για δύο εβδομάδες προτού μπορέσουν να μεταβούν στην πίστα, αλλά ακόμα κι αυτό είναι δύσκολο, αφού θα πρέπει -μετά από δύο GP- να μεταφερθούν τα μονοθέσια και στο εργοστάσιο.

Είναι δεδομένο ότι το σπορ εξετάζει το ενδεχόμενο να έρθει σε διακανονισμό με την κυβέρνηση της χώρας και να πάρει την έγκριση να διοργανώσει κανονικά τα GP, χωρίς να αναγκαστεί να μπει σε αυτήν την καραντίνα που θα διαταράξει ακόμα περισσότερο τον προγραμματισμό του._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου