Αγώνες Formula 1

F1: Συμφωνία για όριο 30 εκ. δολαρίων στις απολαβές των οδηγών

Οι ομάδες της Formula 1 ήρθαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για οριοθέτηση των απολαβών των οδηγών από το 2023 στα 30 εκ. δολάρια και για τους δύο.

 

Το budget cap ύψους 145 εκ. δολαρίων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021 δεν αφορά τους μισθούς των οδηγών και των τριών πιο υψηλόβαθμων.

Αυτό οδηγεί αρκετές από τις μεγαλύτερες ομάδες του grid να αναδιαμορφώσουν τη δομή στο εσωτερικό τους, με ρεπορτάζ των 4Τ να αναφέρει ότι Mercedes και Ferrari έχουν ήδη ενημερώσει μέρος του προσωπικού τους πως θα απολυθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Τώρα, δημοσίευμα του Autosport αναφέρει πως οι 10 ομάδες συμφώνησαν κατά τη συνάντηση της Επιτροπής της F1 να μπει ένα όριο στις απολαβές των οδηγών της εκάστοτε ομάδας, στα 30 εκ. δολάρια συνολικά.

Μάλιστα, αν κάποιο συμβόλαιο έχει υπογραφεί ακόμα και πριν το 2023, όταν κι αναμένεται να ισχύσει αυτό το όριο, θα πρέπει να συμμορφωθεί με το cap (βλ. Leclerc και Verstappen εν προκειμένω).

Προβλέπεται, δε, η υπέρβαση αυτού του ορίου από κάποια ομάδα, που όμως θα αφαιρεθεί από το budget cap για τις λειτουργίες της (το προαναφερθέν ποσό των 145 εκ. δολαρίων).

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει ελάχιστα τους προβεβλημένους κι ήδη τρομερά ακριβοπληρωμένους οδηγούς, όπως είναι ο Lewis Hamilton των 40 εκ. δολαρίων κι ο Sebastian Vettel των 50 εκ. δολαρίων, αφού οι προσωπικές χορηγίες θα αναπληρώσουν το κενό στις... τσέπες τους._Δ.Μ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου