Αγώνες Formula 1

F1: Συμφωνία για τους κανονισμούς κατά της αντιγραφής μονοθέσιων ενόψει 2021

Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν στο κανονιστικό πλαίσιο που θα τις αποτρέπει από το να μπορούν να αντιγράφουν εκτενώς μέρη αντίπαλων μονοθέσιων, αρχής γενομένης από το 2021.

Μετά το φετινό saga σχετικά με το μονοθέσιο της Racing Point και τη μεταφορά δεδομένων από τη Mercedes προς αυτήν, όλες οι ομάδες συμφώνησαν πως πρέπει να κλείσουν όλα τα «παραθυράκια» στους κανονισμούς που θα επέτρεπαν και στο μέλλον αντίστοιχες πρακτικές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RaceFans.net, αυτό θα επιτευχθεί με τον σαφέστερο ορισμό των 'Listed Team Compotents', δηλαδή των μερών εκείνων που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της εκάστοτε ομάδας.

Οι νέοι κανονισμοί θα απαγορεύουν στις ομάδες να προχωρούν σε 'reverse engineering' αυτών των μερών για να δουν πώς θα μπορέσουν να τα αντιγράψουν και να υιοθετήσουν στα δικά τους οχήματα.

Πληροφορίες δημόσια διαθέσιμες σε όλους, όπως είναι οι φωτογραφίες, επιτρέπονται ακόμα, όμως δεν επιτρέπεται η χρήση ειδικών προγραμμάτων που θα μπορούν να μεταφράζουν τις φωτογραφίες σε μοντέλα, ή που σκανάρουν επιφάνειες.

Σημαντικό ότι όσα σχέδια έχουν οι ομάδες ήδη για το 2021 θα υπόκεινται σε αυτούς τους κανονισμούς, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαφυγής.

Εφόσον υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό η Ferrari να άρει κι αυτή με τη σειρά της την έφεση για την απόφαση των αγωνοδικών κατά της RP, αφού είχε δηλώσει πρόσφατα ότι αν διευθετηθεί το ζήτημα των «αντιγραφών» το 2021, δεν έχει λόγο να κυνηγήσει άλλο την υπόθεση.

UPDATE: Η Racing Point ήρε την απόφαση της να εφεσιβάλει την τιμωρία που της επεβλήθη για τα brake ducts._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου