Αγώνες Formula 1

F1: Θετικός στον Covid-19 ο Lance Stroll μετά το GP του Άιφελ

Ο Lance Stroll αποκάλυψε σήμερα πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά το Grand Prix στο Nurburgring, και πως τώρα είναι αρνητικός στον ιό κι έτοιμος να αγωνιστεί στην Πορτογαλία.

Ο Stroll ένιωσε αδιαθεσία το πρωί του Σαββάτου στο Nurburgring, απέχοντας από το FP3. Η Racing Point κάλεσε τον Nico Hulkenberg να λάβει μέρος στο υπόλοιπο GP στην θέση του Καναδού.

Η ομάδα τόνισε εκείνη τη στιγμή πως ο οδηγός της δεν ήταν θετικός στον κορωνοϊό, και πως ένιωθε άσχημα από το Σότσι ακόμα, δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τώρα, με ανακοίνωσή του στο Instagram profile του, ο Stroll γνωστοποίησε πως βρέθηκε θετικός στον Covid-19, έχοντας πια επιστρέψει σπίτι του κι ενώ είχε συμπτώματα, υπογραμμίζοντας όμως πως δεν ήταν θετικός πριν φτάσει στο paddock του Nurburgring, άρα δεν τίθεται παραβίαση πρωτόκολλου της FIA:

"Θέλω απλά να ενημερώσω όλους ότι πρόσφατα βρέθηκα θετικός στον COVID-19 μετά το Σαββατοκύριακο του GP Άιφελ. Τώρα αισθάνομαι πως έχω επιστρέψει 100 τοις εκατό και έκτοτε όλα τα τεστ έχουν βγει αρνητικά.

"Για να σας ενημερώσω για το τι συνέβη, έφτασα στο Nurburgring, αφού βγήκα αρνητικός στον κορωνοϊό πριν τον αγώνα. Το πρωί του Σαββάτου άρχισα να αισθάνομαι άσχημα και ξύπνησα με έναν πόνο στον στομάχι. Ακολούθησα το πρωτόκολλο της FIA και απομονώθηκα στο αυτοκινητιστικό μου σπίτι και δεν μπήκα ξανά στον πάγκο. Δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ, οπότε γύρισα σπίτι νωρίς το πρωί της Κυριακής. Καθώς εξακολουθούσα να αισθάνομαι άσχημα, έκανα ένα τεστ για τον COVID το απόγευμα της Κυριακής.

"Την επόμενη ημέρα τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, έτσι έμεινα στο σπίτι σε καραντίνα για τις επόμενες 10 ημέρες. Ευτυχώς, τα συμπτώματά μου ήταν αρκετά ήπια. Έκανα το τεστ ξανά τη Δευτέρα αυτή την εβδομάδα και τα αποτελέσματά μου ήταν αρνητικά. Αισθάνομαι καλά και ανυπομονώ να επιστρέψω στην ομάδα και να αγωνιστώ στην Πορτογαλία".

Ο Καναδός γίνεται ο δεύτερος οδηγός της F1 που νοσεί από τον κορωνοϊό, μετά τον teammate του, Sergio Perez, τον Αύγουστο._Δ.Μ.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου