Αγώνες Formula 1

F1: Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας FIA-Ferrari θέλουν να μάθουν οι ομάδες

Οι αντίπαλες ομάδες της Ferrari ζητούν εκ νέου περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία που συνήψαν οι Ιταλοί με τη FIA για τον κινητήρα του 2019.

Κατά την τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών, τον Φεβρουάριο, η FIA έκανε γνωστό πως είχε έρθει σε συμφωνία με τη Ferrari για τον κινητήρα του 2019, με τις λεπτομέρειες αυτής να μένουν κρυφές, όπως προβλέπεται κι από το διεθνές δίκαιο.

Η Scuderia είχε βρεθεί στο επίκεντρο για τη μονάδα ισχύος που χρησιμοποίησε το 2019, με τη Red Bull τότε να διατρανώνει πως οι Ιταλοί είχαν βρει κάποιου είδους λύση, είτε μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας, είτε με τη χρήση λαδιού στον κινητήρα, για να αυξήσουν την ιπποδύναμή του - αμφότερα θεωρούνται παράνομες πρακτικές.

Τα νέα αυτής της μυστικής συμφωνίας δεν άρεσαν καθόλου τότε στις ομάδες, οι οποίες όμως δεν προχώρησαν σε κάποια ένσταση πάνω στο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, μιλώντας σε ΜΜΕ σήμερα, κατά την πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστρία, τόνισε πως το θέμα δεν είναι λήξαν:

«Δεν κάναμε πίσω. Αποφασίσαμε στη Μελβούρνη πως δεν ήταν η σωστή στιγμή να κάνουμε κάτι, ειδικά με την πανδημία να εξαπλώνεται στην Ιταλία.

«Σε αυτές τις εποχές που ζούμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια και καλή διοίκηση. Ίσως και να υπάρχει καλή διοίκηση, αλλά χωρίς να το ξέρεις, δεν μπορείς να το κρίνεις.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι για αυτό που έγινε πέρυσι. Μας είχε πιέσει να παλέψουμε με τη Ferrari και ήταν δύσκολο για εμάς.

«Ας περιμένουμε να δούμε πώς θα ξεκινήσει η χρονιά, και θα εξετάσουμε ξανά την κατάσταση, θα δούμε τι στάση έχουν κι οι υπόλοιποι.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι Christian Horner και Zak Brown, με τον Αμερικανό επικεφαλής της McLaren να δηλώνει συγκεκριμένα:

«Θα ήταν καλό να καταλάβουμε τι συνέβη, τι βρήκανε, τι λύση δόθηκε. Έγινε πέρυσι, οπότε ελπίζουμε να μη δούμε στα δεδομένα ό,τι βλέπαμε πέρυσι.

«Δεν φαίνεται όμως ότι θα μάθομε σύντομα τι έγινε.»

Η FIA είχε πει, δια στόματος Jean Todt, ότι είναι διατεθειμένη να μοιραστεί με τις ομάδες και τον κόσμο τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, όμως δεσμεύεται από τη Ferrari, χωρίς τη συγκατάθεσή της οποίας δε γίνεται να αποκαλυφθεί τίποτα._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου