Αγώνες Formula 1

F1: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία McLaren-Alonso

Η McLaren και ο Fernando Alonso προχώρησαν σε λήξη της συνεργασίας τους, μετά από πέντε χρόνια κοινής πορείας σε F1 και Indianapolis 500.

Η αποτυχία πρόκρισης στον αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη συνεργασία του Fernando Alonso με τη McLaren.

Από το 2015 ως και σήμερα, ο 2 φορές πρωταθλητής της Formula 1 ήταν μέλος της οικογένειας της McLaren. Η επιστροφή του έγινε για να μπορέσει ο ίδιος να ηγηθεί της νέας εποχής της ομάδας, με τη Honda. 

Αυτό δεν ευδοκίμησε, και το 2017 ήρθε και η πρώτη συμμετοχή το Indy 500, η οποία έληξε άδοξα με εγκατάλειψη από μηχανικά αίτια.

Στα τέλη του 2018, ο Alonso αποφάσισε να αποχωρήσει από την F1, μπαίνοντας ξανά σε cockpit για ένα διήμερο δοκιμών στο Μπαχρέιν για λογαριασμό της Pirelli.

Τον περασμένο Μάιο ήρθε και η δεύτερη απόπειρα συμμετοχής στον φημισμένο αγώνα της Αμερικής, στον οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί.

Η αποτυχία του ίδιου και της ομάδας να κάνουν το αυτονόητο και να εξασφαλίσουν μία από τις 33 θέσεις στον αγώνα λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση του Alonso να λήξει τη συνεργασία του με την ομάδα του Woking, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το σημερινό δημοσίευμα του MotorSport Magazine μιλά για μία απόφαση που ήρθε πράγματι από την πλευρά του οδηγού.

Εκπρόσωπος της McLaren δήλωσε σχετικά:

«Ο Fernando, όπως και όλοι οι οδηγοί της McLaren, θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της McLaren και διατηρούμε μία δυνατή σχέση μαζί του.

«Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε άλλα τεστ μαζί του φέτος, αφού εστιάζουμε τόσο στον Carlos, όσο και στον Lando. Είναι ελεύθερος να κυνηγήσει νέες ευκαιρίες στο motorsport και θα τον στηρίξουμε σε αυτήν του την προσπάθεια.»

Για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Ισπανός δεν έχει καμία αγωνιστική υποχρέωση, αφού δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την Toyota στο WEC.

Όσον αφορά την προσπάθεια του να πάρει τη νίκη στο Indy 500 και να φτάσει στο πολυπόθητο 'Triple Crown', θα πρέπει να το κυνηγήσει με κάποια άλλη ομάδα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου