Αγώνες Formula 1

F1: Τμήμα Απόδοσης ιδρύεται στο εσωτερικό της Ferrari

Με το φετινό μονοθέσιο να έχει σημαντικά μειονεκτήματα, και με τις αλλαγές των κανονισμών το 2022 να κοντοζυγώνουν, η Ferrari πήρε την απόφαση να ιδρύσει ένα νέο τμήμα στο εσωτερικό της, με στόχο την καλύτερη εξέλιξη των αγωνιστικών της.

Το τεχνικό τμήμα της Scuderia απαρτίζεται από τους Enrico Gaultieri στον τομέα του κινητήρα, Laurent Mekies στον τομέα της αθλητικής διεύθυνσης, και Simone Resta στον τομέα του σασί.

Σε αυτούς τους τομείς έρχεται να προστεθεί το 'Performance Department', ή αλλιώς Τμήμα Απόδοσης, του οποίου θα ηγείται ο Enrico Cardile.

Αυτή η αλλαγή έρχεται ως μέρος της συνολικής προσπάθεια της ιταλικής ομάδας να απλοποιήσει την δομή του οργανισμού, κάνοντάς την πιο αποδοτική και επικεντρωμένη στην βελτίωση της απόδοσης του μονοθέσιου.

Η ομάδα παραμένει χωρίς επικεφαλής τεχνικού τμήματος, έναν ρόλο που μέχρι το 2019 κατείχε ο Binotto.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Όπως τονίσαμε και πριν από λίγες μέρες, κάνουμε αλλαγές στην τεχνική πλευρά του οργανισμού έτσι ώστε να επιταχύνουμε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της απόδοσης του αυτοκινήτου. Το νέο τμήμα που διευθύνεται από τον Enrico Cardile θα μπορεί να βασίζεται στην εμπειρία του Rory Byrne και των ήδη εγκαθιδρυμένων μηχανικών, όπως είναι ο David Sanchez. Θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης του αυτοκινήτου.

«Πιστεύουμε ότι το προσωπικό της Ferrari είναι του υψηλότερου επιπέδου και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε για τους βασικούς ανταγωνιστές μας από αυτή την άποψη, αλλά έπρεπε να κάνουμε μια αποφασιστική αλλαγή, αυξάνοντας τις απαιτήσεις όσον αφορά τις ευθύνες των επικεφαλής των τμημάτων.

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος και θα υπάρξουν και οπισθοδρομήσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα από την άποψη των αποτελεσμάτων και των επιδόσεων. Ωστόσο, πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτές τις αδυναμίες με δύναμη και αποφασιστικότητα για να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι που θέλουμε όλοι και αυτό που όλοι οι fans μας κι ο κόσμος περιμένει από εμάς.»

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου