Αγώνες Formula 1

F1: Υπαρκτό, αλλά μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής της σεζόν

Ο CEO της Formula 1, Chase Carey τόνισε πως το σπορ προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει καν να διοργανώσει αγώνες φέτος, αν και τόνισε ότι ήδη συζητά με διάφορες πίστες για τη διεξαγωγή εναλλακτικών Grand Prix.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των σαφώς μειωμένων εσόδων της Formula 1 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο επικεφαλής του σπορ, Chase Carey, μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με μία ομάδα επενδυτών της Wall Street.

«Αισιοδοξούμε, και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο, ότι θα έχουμε σεζόν φέτος - αλλά δεν μας το εγγυάται κανείς αυτό,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός, δείχνοντας πως πρόθεση της F1 είναι να κάνει έστω και ένα μειωμένο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και τελείως σίγουρο πως είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Όσο για τη φύση της σεζόν, εφόσον αυτή ξεκινήσει, ο Carey επανέλαβε όσα δήλωσε και προ ημερών στην επιστολή του προς τους fans, τονίζοντας δε ότι υπάρχει πρόβλεψη και για την προσθήκη αγώνων:

«Εργαζόμαστε ακούραστα από την Αυστραλία και συνεργαζόμαστε ενεργά με τους promoter μας για τη δημιουργία ενός προγράμματος για το 2020.

«Έχουμε δυο βασικές προκλήσεις — την επιλογή των χωρών όπου μπορούμε να διεξαγάγουμε αγώνα, και τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο θα μεταφέρουμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό τους. 

«Συζητούμε με όλους τους promoter μας, καθώς επίσης με κάποιους τομείς που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ημερολόγιό μας για το 2020, για να βεβαιωθούμε ότι θα εξερευνήσουμε όλες τις επιλογές.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τη σεζόν το Σαββατοκύριακο της 4-5 Ιουλίου στην Αυστρία, και είναι πιθανό να αγωνιστούμε το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου πάλι στην Αυστρία.

«Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο στη δημιουργίας ενός προγράμματος με επιπλέον αγώνες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών διακοπών του Αυγούστου.

«Σκοπεύουμε να αγωνιστούμε στην Ευρασία, την Ασία, την Αμερική, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο, πριν καταλήξουμε στο Μπαχρέιν και στο Αμπού Ντάμπι το Δεκέμβριο.

«Ελπίζουμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα με 15-18 αγώνες. Αναμένουμε ότι το πρώτο μέρος του προγράμματος θα είναι αγώνες χωρίς κοινό, ωστόσο ελπίζουμε να επιτρέψουμε στους οπαδούς να προσέλθουν στις πίστες στο δεύτερο μισό της σεζόν.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου