Αγώνες Formula 1

F1: Υπό συζήτηση σημαντικές αλλαγές για το 2020

Η Liberty Media εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές για τη σεζόν του 2020, που αφορούν το σύστημα βαθμολόγησης και το φορμάτ των αγωνιστικών τριημέρων.

Ήδη από το 2018 ακουγόταν έντονα πως οι ομάδες ήθελαν να αυξηθούν οι θέσεις που δίνουν βαθμούς από 10, σε 15 ή ακόμα και σε 20, κάτι που θα σήμαινε μεγαλύτερο ανταγωνισμό σε όλο το μήκος του grid. Ωστόσο, δεν υπήρξε ομοφωνία σε αυτό το ζήτημα, και ως αναμενόταν, δεν προχώρησε. Ο μόνος τρόπος για να περάσει αυτή η αλλαγή ενόψει 2020, είναι αν το 70% της Επιτροπής της F1 ψηφίσει υπέρ αυτής, ως τις 30 Απριλίου – κάτι διόλου απίθανο.

Παράλληλα, δημοσίευμα του racefans.net αναφέρεται και σε μερικές ακόμα αλλαγές καίριας σημασίας, όπως την αναδιαμόρφωση του αγωνιστικού τριημέρου, αφού ουκ ολίγες φορές έχουν εκφραστεί παράπονα και αντιδράσεις για τη δομή και τη διάρκειά του.

Περιορισμοί στη χρήση των δυναμόμετρων, πιο αυστηρές ώρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια των Grand Prix, και μία σειρά άλλων θεμάτων, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται να συζητηθούν, όπως και συζητήθηκαν στο χθεσινό (30/1) Strategy Group, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Η Liberty θέλει να αλλάξει ριζικά το σπορ, και θέλει να το πετύχει παράλληλα με την σύναψη της ανανέωσης της Συμφωνίας Ομονοίας – κι αυτό θα είναι άθλος.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου