Αγώνες Formula 1

GP 70ης Επετείου – FP1/FP2: Στην κορυφή Hamilton και Mercedes

Ο Lewis Hamilton έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ενόψει του GP 70ης Επετείου της Formula 1.

FP1:

Η πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών είδε τις ομάδες να δοκιμάζουν αποκλειστικά τη μαλακή C4 γόμα, με δεδομένο ότι ήθελαν να συλλέξουν data μετά τα κλαταρίσματα που χαρακτήρισαν τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας.

Αναμενόμενα η Mercedes έκανε το 1-2 με τους Bottas και Hamilton. Ακολούθησαν στην πεντάδα οι Verstappen, Hulkenberg και Leclerc. Ο Γερμανός οδηγεί ξανά για λογαριασμό της Racing Point, αφού το τεστ κορωνοϊού του Perez βγήκε ξανά θετικό.

Στο midfield, η AlphaTauri εμφανίστηκε ανταγωνιστική, όπως κι ο Ocon με τη Renault, την ώρα που το δίδυμο της McLaren έμεινε πίσω.

FP2:

Το απόγευμα, οι οδηγοί δοκίμασαν και με τις πιο σκληρές γόμες, που με τη θερμοκρασία στο οδόστρωμα να ξεπερνά τους 40°C. Με δεδομένο ότι οι γόμες είναι πιο μαλακές αυτό το Σ/Κ, όλοι ήθελαν να έχουν μία καλή εικόνα από το πόσο γρήγορα και σε τι βαθμό φθείρονται τα μεσαία και σκληρά ελαστικά. Η μαλακή γόμα θα πρέπει να θεωρείται με βεβαιότητα ελαστικό αποκλειστικά για τις κατατακτήριες - κι αυτό όχι απαραίτητα.

Hamilton και Bottas παρέμειναν στις πρώτες θέσεις, με τον Daniel Ricciardo να σημειώνει έναν πολύ καλό χρόνο με τη μαλακή γόμα για να έρθει 3ος, μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Verstappen.

Στο 5-6 βρέθηκαν οι δύο Racing Point, με τις McLaren να ανεβαίνουν στη δεκάδα, βρίσκοντας ρυθμό μετά το δύσκολο FP1.

Ανάμεσά τους ο Leclerc, ο ταχύτερος της Ferrari, που είδε τον κινητήρα του Vettel να παραδίδει πνεύμα προς το τέλος της διαδικασίας, αφήνοντας και λάδια στην πίστα.

Το session έληξε νωρίτερα από το προβλεπόμενο όταν κι ο Antonio Giovinazzi έμεινε στην Becketts, για άγνωστο λόγο. 

Αύριο η συνέχεια με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες (16:00) από την πίστα του Silverstone._Δ.Μ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου