Αγώνες Formula 1

GP Άιφελ: Η FIA ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο το Σάββατο - Το πιθανό σενάριο

Η FIA τονίζει ότι έχει εναλλακτικές ώστε να παρακαμφθεί το πρόβλημα με την ομίχλη και να προχωρήσει κανονικά το υπόλοιπο του Grand Prix στο Nurburgring.

Με την ομίχλη να σκεπάζει το Nurburgring σήμερα, η πτήση του ιατρικού ελικοπτέρου κατέστη αδύνατη, κι αυτό οδήγησε τελικά στην ακύρωση τόσο του FP1, όσο και του FP2. Κι αυτό, γιατί δεν θα μπορούσε να πετάξει το ελικόπτερο μέχρι το Koblenz όπου βρίσκεται το νοσοκομείο που εξυπηρετεί το Grand Prix.

Ο αλυτάρχης Michael Masi εξήγησε τι συνέβη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πλάνο για αύριο:

«Ο καιρός και η βρεγμένη πίστα δεν είναι πρόβλημα, το θέμα είναι ότι το ιατρικό ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει στα νοσοκομεία που δέχονται τραυματίες εξαιτίας της ομίχλης.

«Οπότε, αν και το ελικόπτερο της τηλεοπτικής μετάδοσης μπορούσε να πετά πάνω απ' την πίστα, η μετάβαση από εδώ σε κάποιο νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαζόταν, ήταν αδύνατη.

«Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο δείχνει να είναι καλύτερη, αλλά δουλεύουμε σε κάποια εναλλακτικά πλάνα αν αντιμετωπίσουμε παρόμοιες συνθήκες, ώστε να μπορέσουμε να τις παρακάμψουμε.

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτά όσο μιλάμε.»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motorsport.com, που ήρθε σε επαφή με τη FIA, το πλάνο αφορά τη μεταφορά τυχόν τραυματία οδικώς για 3 χιλιόμετρα, μακριά από τα βουνά, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, υπό καλύτερες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με το Υπόνμημα 8 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα της FIA, η μεταφορά τραυματία στο νοσοκομείο αναφοράς θα πρέπει να γίνεται εντός 20λεπτου, κι αυτό θα ισχύσει ακόμα και με αυτή τη συνδυαστική μέθοδο διακομιδής._Δ.Μ.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου