24 Νοε 2017

GP Άμπου Ντάμπι - FP1/FP2:Vettel το πρωί, Hamilton το απόγευμα

Μπορεί ο Sebastian Vettel να προπορεύθηκε στο FP1 του τελευταίου GP της χρονιάς, όμως το FP2 άνηκε στον Lewis Hamilton, που έκλεψε τις εντυπώσεις και με το ρυθμό του.

Στο FP1, οι συσχετισμοί των δυνάμεων δεν ήταν απολύτως ξεκάθαροι, καθώς ο Vettel απείχε μόλις 0,1-0,2 δλ. από τους Hamilton και Verstappen, ενώ αρκετά πιο πίσω έμειναν οι teammates τους. Βέβαια, και οι συνθήκες, με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν αποτέλεσαν την ιδανική ευκαιρία για ομάδες και οδηγούς να δοκιμάσουν πολλά πράγματα.

Αυτόν τον ρόλο έχει, όπως πάντα, το FP2, το οποίο διεξήχθη την ίδια ώρα που θα γίνουν και οι κατατακτήριες, αλλά κι ο αγώνας. Ο ήλιος έδυσε λίγο μετά το πράσινο φως στη διαδικασία, οι θερμοκρασίες έπεσαν σημαντικά, κι οι οδηγοί δοκίμασαν τόσο με λίγα καύσιμα και την ultrasoft γόμα, όσο και με μεγάλο φορτίο και με τη λογική του αγώνα.

Στα γρήγορα runs, η Mercedes απεδείχθη γρήγορη, με τον Hamilton στην κορυφή, αλλά τον Bottas στην 5η θέση, ανήμπορο να αντιδράσει. Μόλις 0,150 δλ. πίσω από τον Βρετανό ήταν ο Vettel, ενώ ταχύτητα έδειξε να έχει κι ο Ricciardo, παρά το κακό του ξεκίνημα στο FP1 με την 10η θέση που κατέλαβε εκεί. Ο Raikkonen ήταν 4ος, ενώ ο Verstappen έμεινε 6ος, την ώρα που οι McLaren βρίσκονταν αμφότερες στη δεκάδα, κι ο Hulkenberg με τον Massa βελτιώθηκαν σε σχέση με το πρωινό session.

Αυτή η κυριαρχία του πρωταθλητή συνεχίστηκε (αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό) και στις προσομοιώσεις αγώνα, καθώς κινείτο κοντά στο 1:42.3-1:42.5, περί τα 3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από τον έτερο οδηγό που δοκίμαζε με την πολύ μαλακή γόμα, τον Vettel.

Μεγάλη ήταν η διαφορά με την ultrasoft, η οποία δεν προσφέρει την ίδια σταθερότητα στο stint, κάτι που είδαμε από τις προσπάθειες των Raikkonen και Ricciardo. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση του Αυστραλού, οι χρόνοι του βελτιώθηκαν προς το τέλος των δοκιμών, προφανώς όταν πλέον δεν είχε πολλά καύσιμα.

Αυτό που προκύπτει από τις δοκιμές της Παρασκευής είναι πως οι διαφορές μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων δεν είναι μεγάλες, με την Red Bull να έχει μπει πάλι στο «παιχνίδι» μετά τη Βραζιλία. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο Hamilton έχει το προβάδισμα μέχρι στιγμής.

Συνέχεια αύριο με το FP3 στις 12:00 και τις κατατακτήριες στις 15:00._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: