Αγώνες Formula 1

GP Αυστραλίας - FP1/FP2: Hamilton στην κορυφή, «κρύβονται» οι ομάδες

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα δοκιμών στην Αυστραλία όντας ταχύτερος, με τη Ferrari και τη Red Bull να μη δείχνουν ακόμα την πλήρη δυναμική τους.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε στο ηλιόλουστο Albert Park της Μελβούρνης, με τις ομάδες και τους οδηγούς να βρίσκουν τα πατήματά τους στην πίστα. Στο FP1, ο Hamilton είχε ισχνό προβάδισμα έναντι των δύο Ferrari των Vettel και Leclerc, αφού οι τρεις οδηγοί βρίσκονταν στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Verstappen ακολούθησε με τη Red Bull, ενώ πίσω έμεινε η Renault, που αντιμετώπισε και θέματα στα ηλεκτρονικά του μονοθέσιου του Hulkenberg.

Στο FP2, όμως, η Mercedesέκανε άνετα το 1-2 με τον Hamilton μπροστά. Οι δύο Red Bul lακολούθησαν, ενώ η Ferrari ήταν στο 6-9. Ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα στους έξι οδηγούς είναι τέτοιες που υποδεικνύουν πως οι Αυστριακοί και οι Ιταλοί δεν πίεσαν αρκετά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως, οι δύο πιλότοι της Scuderia δεν βγήκαν στην πίστα για μικρά runs (όπως έπραξε το δίδυμο των πρωταθλητών).

Η Alfa Romeo έδειξε να έχει δυναμική, με τον Raikkonen να καταλαμβάνει την 6η θέση, ενώ η Renault ανέβασε την απόδοσή της, κάνοντας το 7-8.

Στα μεγάλα run, η Mercedes φαίνεται να υπερέχει της Ferrari σε ρυθμό, τόσο με τη μαλακή, όσο και με τη μέση γόμα. Ο Leclerc έκανε τη διαφορά, δοκιμάζοντας τη σκληρή, και για αυτό δεν μπορούσε να γίνει άμεση σύγκριση.

Μάλιστα, ο Μονεγάσκος είχε κι ένα τετακέ στην Κ4, έχοντας «καβαλήσει» το κερμπ στην έξοδο της στροφής.

Το τριήμερο συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 στις 05:00 και με τις κατατακτήριες στις 08:00 ώρα Ελλάδας._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου