Αγώνες Formula 1

GP Αζερμπαϊτζάν - FP1/FP2: Προβάδισμα Ferrari

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο την Παρασκευή στο Μπακού, με τη δράση να περιορίζεται μόνο στο FP2, μετά την ακύρωση της πρώτης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών.

Το τριήμερο στο Μπακού ξεκίνησε ιδιαίτερα, αφού στα πρώτα λεπτά του FP1, ο Russell πάτησε πάνω από ένα κάλυμμα αποχέτευσης, το οποίο είχε σηκωθεί από προηγούμενο πέρασμα του Leclerc, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρές ζημιές στο πάτωμα του μονοθέσιού του. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε αμέσως, και μετά από λίγο επιβεβαιώθηκε η ακύρωση της διαδικασίας, για να ελεγχθούν όλα τα καπάκια στην πίστα.

Όσο για τον Βρετανό, η FW42 χρειάστηκε νέο σασί, οπότε ο ίδιος δεν πήρε μέρος στο FP2.

Με δεδομένο ότι 90 λεπτά δοκιμών ακυρώθηκαν, το δεύτερο session θα ήταν αρκετά «γεμάτο» - κάτι που απεδείχθη στην πράξη.

Εξ αρχής, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για γρήγορα runs, ώστε να προσαρμοστούν στην πίστα.

Μετά τα runs με τη μαλακή γόμα και ελάχιστα καύσιμα, η Ferrari εμφανίστηκε πολύ δυνατή, με τον Leclerc στην πρωτιά, τρία δέκατα του δευτερλέπτου μπροστά από τον Vettel, και έξι δέκατα από τον Hamilton. Στο ίδιο δευτερολέπτο ήταν ο 4ος Verstappen, μπροστά από τον Bottas, ο οποίος με τη σειρά του είχε οριακά πίσω του τον Sainz.

Μεγάλο θέμα ήταν η θερμοκρασία των ελαστικών, αφού η μεγάλη ευθεία τα κρυώνει και οι χαμηλές θερμοκρασίες στο οδόστρωμα δεν τους επιτρέπουν να μπουν στο σωστό παράθυρο λειτουργίας. Σε αυτόν τον τομέα, η SF90 έχει ένα προβάδισμα, αν και δεν έλειψαν τα λάθη τόσο από τους Leclerc-Vettel, όσο και από άλλους οδηγούς, που έχαναν τα φρένα ή δεν φρέναραν επαρκώς (ειδικά για την Κ3).

Στα μεγάλα runs, που είναι πρακτικά η προσομοίωση αγώνα, η Mercedes έμοιαζε οριακά καλύτερη από τη Ferrari με τη μέση γόμα, η οποία κι αναμένεται να είναι η κυρίαρχη επιλογή την Κυριακή. Ωστόσο, Vettel και Leclerc έχασαν αρκετό χρόνο πίσω από τον Raikkonen.

Στο midfield, η Toro Roso και η McLaren έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι, με τη Renault να είναι η απογοήτευση της μέρας.

Όσον αφορά τις διακοπές, αυτές δεν έλειψαν ούτε στο FP2, αφού η κόκκινη σημαία κυμάτισε τόσο για έξοδο του Stroll στην Κ2, όσο και για επαφή του Kvyat με τις μπαριέρες στην έξοδο της Κ8.

Συνέχεια στο τριήμερο αύριο με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες (16:00)._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου