Αγώνες Formula 1

GP Βελγίου – FP1/FP2: Στην κορυφή των χρόνων ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος της πρώτης μέρας δοκιμών στο Βελγικό Grand Prix, μπροστά από τον Daniel Ricciardo και τον Lewis Hamilton. Μακριά από τον ανταγωνισμό οι Ferrari.

FP1:

Η πρώτη διαδικασία δοκιμών ολοκληρώθηκε με τους τρεις πρώτους να είναι οι συνήθεις ύποπτοι: Bottas, Hamilton και Verstappen. Οι μικρές διαφορές μεταξύ τους άφηναν ένα κάποιοι περιθώριο «ελπίδας» για μάχη ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull.

Από κοντά και οι Racing Point, που θεωρητικά έχουν ένα μονοθέσιο που θα πρέπει να ταιριάξει στα χαρακτηριστικά της πίστας.

Αντιθέτως, τα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari ήταν -αναμενόμενα- πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό, με τις δύο SF1000 εκτός δεκάδας, στις θέσεις 14 και 15, ενώ για τις Haas και τον Giovinazzi υπήρξαν και θέματα αξιοπιστίας.

FP2:

Η βροχή που έπεσε περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του FP2 έφερε την άτυπη καθυστέρηση της πραγματικής έναρξης της διαδικασίας, με δεδομένο ότι οι οδηγοί κι οι ομάδες περίμεναν να στεγνώσει η πίστα.

Στο πρώτο μισό του session, όλοι επικεντρώθηκαν στις προσομοιώσεις κατατακτήριων, αν κι αναμένονται βροχές τόσο αύριο, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Verstappen είχε το πάνω χέρι, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της RB16 σε αυτήν την πολύ απαιτητική για τον κινητήρα πίστα. Τον ακολούθησε ο Ricciardo με τη Renault, δείχνοντας έτι μία φορά την δυναμική των Γάλλων στις ευθείες. Δεν ήταν, όμως, όλα 'ρόδινα' για τον Αυστραλό και την ομάδα του, αφού προς το τέλος των δοκιμών αναγκάστηκε να σταματήσει στη μέση της πίστας, προληπτικά περισσότερο καθώς είχε απώλεια υδραυλικής πίεσης, μετά από απαίτηση του μηχανικού του.

Ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος των Mercedes, στην 3η θέση και μόλις 0,098 δλ. πίσω από τον πρώτο, με τον Bottas να μένει πίσω από τους Albon-Perez, έχοντας κάνει αρκετά λάθη, ειδικά στο τελευταίο σικέιν.

Η McLaren βρέθηκε ξανά στις παρυφές της δεκάδας. Σε μπελάδες η Ferrari, που ζει την απόλυτη αντίθεση σε σχέση με το 2019, αφού Leclerc και Vettel έμειναν εκτός δεκάδας, και με μεγάλη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνισμό, ακόμη κι εντός του midfield στο οποίο κινούνται φέτος. 

Σε ρυθμό αγώνα, τα δεδομένα ήταν λιγοστά, αφού οι προσομοιώσεις άρχισαν πιο αργά σε σχέση με άλλες Παρασκευές, αλλά φαινόταν πως Mercedes και Red Bull βρίσκονταν πολύ κοντά με τις πιο σκληρές γόμες.

Στο τέλος, βγήκε η κόκκινη σημαία γιατί υπήρχαν θραύσματα στην 1η στροφή κι έπρεπε να απομακρυνθούν από την πίστα. Η πράσινη σημαία κυμάτισε πολύ γρήγορα, αλλά αυτή η μικρή διακοπή ήταν αρκετή για να διαταράξει τα προγράμματα των οδηγών. 

Συνέχεια αύριο με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες (16:00)._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου