22 Ιουν 2018

GP Γαλλίας – FP1/FP2: Προβάδισμα για τον Hamilton

Ο Lewis Hamilton ξεκινά θετικά το Γαλλικό Grand Prix, με τη Red Bull και τη Ferrari να ακολουθούν.

Όντας για πρώτη φορά σε αυτήν την πίστα, ομάδες κι οδηγοί θέλησαν να βρουν τα «πατήματά» τους κατά τη διάρκεια του FP1. Αρκετά λάθη, λίγη σκόνη και μία κάπως προσεκτική αντιμετώπιση χαρακτήρισαν αυτήν την πρώτη διαδικασία, στην οποία οι Hamilton και Bottas έκαναν το 1-2 για τη Mercedes. Ο Ricciardo έκλεισε την πρώτη τριάδα, τη στιγμή που ο Vettel έμεινε 5ος, έχοντας μείνει αρκετή ώρα στα box της Scuderia, με ένα ήσσονος σημασίας θέμα στην εμπρός ανάρτηση του μονοθέσιού του. Κι ενώ η διαδικασία όδευε ομαλά προς την λήξη της, ο Ericsson βρέθηκε στις μπαριέρες της εξόδου της Κ12, έχοντας χάσει το πίσω μέρος της Sauber C37. Ο κινητήρα άρπαξε φωτιά, με τον Σουηδό να βγαίνει, έστω κι ελαφρώς καθυστερημένα, σώος κι αβλαβής.

Το FP2 ήταν κάπως πιο αντιπροσωπευτικό της ισχύουσας κατάστασης, αν και πάλι δεν άνοιξαν όλοι τα χαρτιά τους. Ο Hamilton παρέμεινε ταχύτερος, για 0,7 δλ. από τον Ricciardo, με τον Verstappen να βρίσκεται πολύ κοντά στον teammate του. Η Ferrari συνέχισε να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, κάνοντας και πάλι το 4-5, με τον Grosjean να ακολουθεί τους Ιταλούς, αποδεικνύοντας πως η Haas έχει την ταχύτητα για κάτι καλό αυτό το τριήμερο. Πίσω τους, ο Bottas έμεινε 7ος, με διαρροή νερού στο μονοθέσιό του, κάτι που τον κράτησε εκτός συνέχειας από τα μισά της διαδικασίας. Στο 45λεπτο, έλαβε χώρα κι ένα περίεργο περιστατικό. Ο πίσω αριστερά τροχός της Force India του Perez βγήκε χωρίς να έχει γίνει κάποιο λάθος στα pits, δείχνοντας πως ήταν μάλλον αστοχία του μπουλονιού. Αμέσως κυμάτισε η κόκκινη σημαία, μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο κι ο τροχός. Όταν συνεχίστηκε η δράση, οι ομάδες έβγαλαν τους οδηγούς στην πίστα με πολλά καύσιμα, για να αρχίσει η προσομοίωση αγώνα. Εκεί, όσοι δοκίμασαν με την supersoft γόμα (ενδεικτικά οι Ricciardo και Vettel) έδειξαν να έχουν καλύτερο ρυθμό από τους υπόλοιπους της κορυφαίας εξάδας (με εξαίρεση τον Bottas) που ήταν με την ultrasoft. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχει περαστεί νέος ασφαλτοτάπητας στο Paul Ricard, και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, η US δεν μπαίνει εύκολα στο σωστό παράθυρο λειτουργίας.

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο με το FP3 στις 14:00 και τις κατατακτήριες στις 17:00 ώρα Ελλάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως καμία ομάδα δεν έχει δείξει ακόμα τα χαρτιά της.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: