20 Ιουλ 2018

GP Γερμανίας - FP1/FP2: Οι Red Bull μπροστά, αλλά χωρίς ξεκάθαρο φαβορί

Daniel Ricciardo και Max Verstappen έγραψαν τους ταχύτερους γύρους στο FP1 και το FP2, αντίστοιχα, αν και οι Mercedes και Ferrari δεν βρίσκονται μακριά από τους Αυστριακούς, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας του Γερμανικού GP.

Max Verstappen

Στο FP1, οι δύο Red Bull έκανε το 1-3, με τον Hamilton ανάμεσα στους Ricciardo και Verstappen, σε ένα session που δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την πραγματική δυναμική των ομάδων. Κι αυτό, διότι όλοι έπρεπε να βρουν τα πατήματά τους σε μία πίστα που είχαν να επισκεφθούν από το 2016.

Το FP2 ήταν πιο αντιπροσωπευτικό της δυναμικής κάθε ομάδας, με τον Verstappen να κάνει την έκπληξη και να γράφει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο κομμάτι της διαδικασίας, εκεί όπου οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) δοκιμάζουν με λίγα καύσιμα και τις πιο μαλακές γόμες. Ο Hamilton έμεινε 2ος, για μόλις 0,026 δλ., με τρίτο τον Bottas, 0,105 δλ. μακριά από την κορυφή.

Στο 4-5 ήταν οι δύο Ferrari των Vettel και Raikkonen, που έκλεισαν τη διαφορά σε σχέση με την πρωινή διαδικασία.

Ιδιαίτερο ήταν το πρόγραμμα του Ricciardo, ο οποίος έχει ποινή 20 θέσεων για αλλαγές μερών της μονάδος ισχύος του. Για αυτόν τον λόγο επικεντρώθηκε στα μεγάλα runs, αποφεύγοντας τις δοκιμές με την ultra soft.

«Best of the rest» στον έναν γρήγορο γύρο παρέμενε η Haas, με τους Grosjean και Magnussen να είναι στις θέσεις 6-7, ενώ εντυπωσιακός ήταν κι ο Leclerc, όντας 9ος τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αγώνα, ο Vettel ήταν αυτός που είχε το καλύτερο γυρολόγιο, και μάλιστα με τη μέση γόμα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οδηγούς της πρώτης εξάδας που προτίμησαν τη μαλακή. Μόνος «απών» o Verstappen, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του, μένοντας αναγκαστικά στα pits, μέχρι και μερικά λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Hamilton, Bottas και Ricciardo ήταν πολύ κοντά σε ρυθμό, με τον Raikkonen να ακολουθεί, όχι πολύ μακριά.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ακόμα και κατά 20 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή σε σχέση με όσα συνάντησαν ομάδες κι οδηγοί σήμερα, οπότε αυτό μπορεί να επηρεάσει τις στρατηγικές. Σε κάθε περίπτωση, η μέση και η μαλακή γόμα είναι τα ελαστικά του αγώνα -με ένα ελαφρύ προβάδισμα στη μέση, αφού η διαφορά της με τη μαλακή είναι (σύμφωνα με την Pirelli) μόλις στα 0,6 δλ.

Συνέχεια στο τριήμερο αύριο με το FP3 στις 13:00 και τις κατατακτήριες στις 16:00._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • German GP
  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Valtteri Bottas
Ετικέτες: