Αγώνες Formula 1

GP Ιαπωνίας - FP1/FP2: Προβάδισμα Hamilton

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε αμφότερες τις διαδικασίες των ελεύθερων δοκιμών στην πρώτη θέση, χωρίς να έχει δείξει κανείς πλήρως τη δυναμική του ως τώρα στη Suzuka.

Στο FP1, οι ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους, χωρίς όμως να επηρεάσουν τη διαδικασία, επιτρέποντας σε όλους να τρέξουν με σλικ ελαστικά. Οι Mercedes παρουσιάστηκαν εξ αρχής ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, όντας ξεκάθαρα μπροστά από τις Ferrari και τις Red Bull. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, με πιο σκληρές γόμες, οι Hamilton και Bottas βρέθηκαν μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Στη δεύτερη διαδικασία, οι Γερμανοί συνέχισαν να κυριαρχούν, αλλά αυτή τη φορά, ήταν σαφές πως η Ferrari από τη μεριά της δεν πίεζε αρκετά, ώστε να δείξει την πραγματική δυναμική της, αφού έμενε 8 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Hamilton. Κοντά σε χρόνους με τη Scuderia ήταν και η Red Bull, αν και μερικά δέκατα πίσω από τους Ιταλούς.

«Best of the rest» παρέμενε απ ότ ο FP1 ο Ocon, την ώρα που Haas και Sauber βρίσκονταν στη δεκάδα, δείχνοντας ότι έχουν τη δυναμική να τα πάνε καλά επί ιαπωνικού εδάφους και να πάρουν πολύτιμους βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά τα μεγαλύτερα runs, και πάλι ο Hamilton είχε το πάνω χέρι, όντας σταθερά μέσα στο 1:34, την ώρα που οι Vettel, Bottas, Ricciardo και Verstappen κινούνταν μέσα στο 1:35. Ως είθισται, ο Raikkonen επέλεξε τη μαλακή γόμα για την προσομοίωση αγώνα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της πρώτης εξάδας, που προτίμησαν την πολύ μαλακή.

Όταν κι εκείνοι έβαλαν το δεύτερο πιο σκληρό ελαστικό που είχαν στη διάθεσή τους, οι διαφορές ήταν πιο κλειστές, αν και πάλι ο Βρετανός είχε το πλεονέκτημα. Ο Vettel ήταν περίπου δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός, ενώ κοντά βρίσκονταν και οι Verstappen-Bottas.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, και περισσότερο από όλους, η Ferrari. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο στις 06:00 με το FP3 και στις 09:00 με τις κατατακτήριες._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου